Gali būti, kad žiaurumus Kyjivo srityje įvykdžiusi 64-oji motorizuotųjų šaulių brigada buvo sunaikinta Kremliaus įsakymu: kas vyksta?  ()

ISW papasakojo, kodėl Kremlius uždegė žalią šviesą 64-osios Rusijos ginkluotųjų pajėgų brigados sunaikinimui Ukrainoje.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-08-13 Gali būti, kad žiaurumus Kyjivo srityje įvykdžiusi 64-oji motorizuotųjų šaulių brigada buvo sunaikinta Kremliaus įsakymu: kas vyksta?  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

64-oji motorizuotųjų šaulių brigada buvo 35-osios jungtinės ginklų armijos dalis. Nuo pirmųjų karo dienų buvo Kyjivo kryptimi. Būtent jos kariai buvo pastebėti per žiaurumus Bučos teritorijoje. Po atsitraukimo ši brigada buvo perkelta į Donbasą.

Karo studijų instituto analitikai išsakė nuomonę, kad 64-oji brigada buvo sunaikinta visišku Kremliaus sutikimu, kad niekas kitas jos neprisimintų ir netirtų.

Laisvosios Europos radijo/Laisvės radijo (RFEFL) žurnalistas Markas Krutovas atliko brigados tyrimą po jos dalyvavimo žiaurumuose Bučoje ir padarė išvadą, kad po intensyvių kovų Iziumo ir Slavjansko srityse brigada iš esmės nustojo egzistavusi.

Krutovas pareiškė, kad iš 1500 karių, buvusių brigadoje prieš karą, 200–300 greičiausiai žuvo. Krutovas citavo „CNA Russia Studies“ direktoriaus Michaelio Kofmano apskaičiavimus, kad tipiškas žuvusiųjų ir sužeistųjų santykis yra maždaug 1:3,5, o tai reikštų, kad 64-oji brigada turi nuo 700 iki 1000 sužeistųjų.

Būdinga, kad per mūšį taip smarkiai degradavę Rusijos daliniai yra išformuojami, o išgyvenusieji perskirstomi į kitus kovos elementus, tačiau Krutovas pažymėjo, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas negali be gėdos išformuoti 64-osios brigados. V. Putinas suteikė brigadai garbės „sargybinių“ vardą balandžio 18 d., kai paaiškėjo įrodymų, kad ji įvykdė karo nusikaltimus Bučoje.

 

Brigada buvo skubiai grąžinta į mūšį Rytų Ukrainoje po to, kai baigė pasitraukimą iš Kyjivo, nespėjo daug pailsėti, pasitaisyti, gauti pakaitalų ar atsigauti. Tuo metu buvo spėliojama, kad Kremlius troško, kad brigada būtų sunaikinta kovoje, kad būtų išvengta karo nusikaltimų atskleidimo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(22)
(0)
(22)

Komentarai ()

Susijusios žymos: