Po Maskvos grasinimo JAV blokuoja dolerį: grandiozinis smūgis, sunku net įsivaizduoti kokį chaosą tai sukels  (4)

Kremlius jau seniai grasino bendradarbiauti su Kinija ir atsisakyti JAV dolerių – Baltieji rūmai nusprendė „padėti“ Maskvai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV nusprendė išmokyti Rusijos Federaciją aukščiausio lygio trolinimo pamokos. Prieš „specialiąją operaciją“ V. Putinas metė iššūkį Ukrainai, nusprendęs „pademonstruoti visišką dekomunizaciją“.

Po šešių mėnesių suirutės Rusijos ekonomikoje JAV nusprendė pamokyti Maskvą ir „pademonstruoti visišką dolerio mažinimą“ (rus. kalboje žodžių žaismas – показать полную декоммунизацию ir показать полную дедолларизацию, – Red.).

Didžiausias pagal turtą JAV bankas – „JP Morgan“ – rugpjūtį pradėjo uždaryti Rusijos finansų institucijų korespondentines sąskaitas. Be šios funkcijos atsiskaityti doleriais neįmanoma, praneša „Interfax“.

Bankas „Sankt Peterburgas“ pateko į priverstinę dedolerizaciją. Klientai jau buvo informuoti apie atsiskaitymų negalimumą per „JP Morgan“.

 

Bankas patarė visoms įmonėms konvertuoti sutartis į kitą valiutą. Tačiau sunku įsivaizduoti, kiek sutarčių teks pasirašyti iš naujo ir įtikinti klientus sutikti su nuolat kintančiomis Rusijos Federacijos sąlygomis.

Kitas agentūros pašnekovas sako, kad didieji Rusijos bankai taip pat perspėja klientus, kad nuo rugsėjo 1 dienos pervedimai per korespondentinę sąskaitą „JP Morgan“ taps neįmanomi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(364)
(6)
(358)

Komentarai (4)