[Žinios trumpai] Rusijos Federacijos specialiosios tarnybos sulaikė Strelkovą-Girkiną okupuotame Kryme – kas vyksta?  (1)

Anot socialinių tinklų, buvęs FSB pulkininkas bandė patekti į Chersono rajoną naudodamas suklastotą pasą, išduotą Serhii Runovo vardu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvęs prorusiškų kovotojų lyderis Igoris Strelkovas-Girkinas buvo sulaikytas Rusijos Federacijos specialiųjų tarnybų okupuotame Kryme. Informacija pasirodė socialiniuose tinkluose.

Visų pirma, „L/DLR“ propagandistas ir kovotojas Oleksandras Žučkovskis teigia, kad Igoris Strelkovas-Girkinas buvo sulaikytas Kryme bandant patekti į frontą. Anot jo, buvęs FSB pulkininkas asmeniškai norėjo dalyvauti kovinėse operacijose prieš Ukrainos ginkluotąsias pajėgas. Kitų Strelkovo-Girkino sulaikymo Kryme detalių propagandistas nepaskelbė.

Kitas buvęs prorusiškų kovotojų „L/DLR“ lyderis Ihoris Bezleris su humoru sureagavo į informaciją apie buvusio FSB pulkininko „pagrobimą“ ir paragino jį išsiųsti atgal į Maskvą. Jis pavadino Strelkovą-Girkiną „maža mergaite“.

Ihoris Bezleris ir paskelbė naują Strelkovo-Girkino nuotrauką (kurioje jis nusiskutęs ūsus), kuri tariamai buvo daryta po jo sulaikymo Kryme.

Donecko laikraštis „Typovy Doneck“ paskelbė informaciją, kad Igoris Strelkovas-Girkinas per Krymą bandė patekti į Chersoną naudodamas suklastotą pasą Serhijaus Viktorovičiaus Runovo vardu. Teigiama, kad buvęs kovotojų vadas šiais dokumentais naudojosi dirbdamas Rusijos Federacijos specialiosiose tarnybose.

 

Šios žinios paskelbimo metu iš Rusijos teisėsaugos agentūrų nebuvo jokios oficialios informacijos apie buvusio FSB pulkininko Igorio Strelkovo sulaikymą Kryme. Be to, Ukrainos institucijos taip pat nekomentuoja informacijos, kad buvęs „L/DLR“ kovotojų lyderis bandė patekti į Chersono rajoną naudodamas suklastotus dokumentus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(28)
(3)
(25)

Komentarai (1)