[Žinios trumpai] Rusijoje grandiozinis skandalas: paaiškėjo, kaip idiotas Rusijos karo korespondentas padėjo sudaužyti „Wagner“ būstinę  ()

Rusijos karo propagandistai ir toliau padeda Ukrainos kariuomenei, „nutekindami“ į viešumą įsibrovėlių pozicijas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nuotrauka su „Wagner“ būstine Popasnoje atsitiktinai pateko į internetą po ruso karo korespondento Sergejaus Sredos apsilankymo rugpjūčio 8 d. Paskelbti vaizdai leido Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms apskaičiuoti tikslias okupantų štabo koordinates, buvo surengta galinga raketų ataka. Pranešta apie daugybę žuvusių ir sužeistų Rusijos karių.

„Atvykau į Popasną, nuvažiavau į būstinę. Buvau labai šiltai sutiktas. Papasakojo keletą juokingų istorijų", – rašė Sreda, paskelbdamas objekto nuotrauką.

Rusijoje jau įsiplieskia grandiozinis skandalas, susijęs su tuo, kas vėl nutekino užpuolikų pozicijas. Trečiadienį buvo pasiūlyta įsteigti apdovanojimą, „pavadintą propagandisto Aleksandro Kotso vardu“, jis anksčiau taip pat nutekino į internetą Rusijos kariuomenės pozicijas, kurias sunaikino Ukrainos ginkluotosios pajėgos.

Žurnalistas ir tinklaraštininkas Denisas Kazanskis savo „Telegram“ kanale pažymi, kad dėl žemo žvalgybos lygio ir daromų klaidų, Rusijos karo propagandistai ir toliau padeda Ukrainos kariuomenei, „nutekindami“ į viešumą įsibrovėlių pozicijas.

 

Vagneriečių bazę Popasnoje sudegino eilinis Rusijos karo degeneratas, savo „Telegram“ kanale paskelbęs  nuotraukas ir samdiniams nutiko dar viena „juokinga istorija“. Dabar jau mirę ar sužeisti nusikaltėliai, kuriuos užverbavo „Wagner“ Rusijos kalėjimuose, yra traukiami iš po griuvėsių, o karo korespondentas Sreda apdovanojamas A. Kotso premija“, – pažymi Kazanskis.

Išsigandęs pasekmių, Sreda jau ištrynė savo įrašą, tačiau jo ekrano kopija sėkmingai plinta socialiniuose tinkluose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(120)
(2)
(118)

Komentarai ()