[Žinios trumpai] Ukraina Chersone ruošia specialią NATO operaciją „Dykumos audra“  ()

Karo ekspertas Aleksejus Getmanas aiškiai atsakė į klausimą, ar kontrpuolimas jau prasidėjo Chersono srityje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak karo eksperto Aleksejaus Getmano, tai, kas vyksta Pietų fronte, galima pavadinti kontrpuolimu, tačiau kol kas vyksta savotiškas pasiruošimas visaverčiam priešo išstūmimui iš laikinai okupuotų teritorijų.

Apie Chersono regiono išlaisvinimo karinės operacijos ypatybes galite sužinoti interviu su Aleksejumi Getmanu „YouTube“ kanale.

Karo ekspertas pirmiausia tai, kas vyksta Chersono kryptimi, palygino su specialiąja NATO karių operacija „Dykumos audra“, kai gerai parengtiems ir ginkluotiems specialistams įgyvendinti planą išlaisvinti okupuotas žemes prireikė 35 dienų.

Pagrindinis dalykas, kurį pabrėžė Aleksejus Getmanas, buvo tai, kad pasiruošimo puolimui procesas užtruko mėnesį. Per tą laiką patyrę kariškiai užsiėmė priešo infrastruktūros, karinės technikos ir amunicijos sandėlių naikinimo darbais, kuriuos dabar vykdo Ukrainos ginkluotosios pajėgos.

 

„Tai yra kontrpuolimas, bet neatrodo taip, kaip esame įpratę iš filmų apie Antrąjį pasaulinį karą, kad kažkokie tankai juda, lėktuvai skraido. Tai artilerijos karas, raketų ir oro karas, todėl pirmiausia reikia sunaikinti logistiką ir infrastruktūrą, o tada mūsų kariuomenė sausuma atakuoja demotyvuotą ir sutriuškintą priešą. Ar tai galima laikyti kontrpuolimo pradžia? Taigi, tai yra kontrpuolimas“, – užtikrintai tvirtino karo ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(73)
(1)
(72)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: