[Žinios trumpai] Pavojaus signalas – Ukraina gali negauti kai kurių kritiškai svarbių šaudmenų iš JAV: kas nutiko?  ()

Už tūkstančių kilometrų kylančios problemos gali rimtai paveikti Ukrainos kovą prieš Rusiją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žurnalistų teigimu, tarp Ajovos armijos šaudmenų gamyklos vadovybės ir darbuotojų iš profesinių sąjungų kilo nesutarimų dėl darbo sąlygų, o trumpas gamyklos sustabdymas atrodo neišvengiamas.

JAV Ajovos valstijoje esančioje kariuomenės amunicijos gamykloje bręsta problemos – rugpjūčio 19 dieną bus nutraukta nemažai sutarčių su profesinėmis sąjungomis, darbą gali palikti 500 darbuotojų iš 10 profsąjungų. Jei nebus pasirašytos naujos sutartys, tai gali susilpninti šaudmenų tiekimo grandines. Be to, jei įmonė ilgam sustabdys savo veiklą, tai gali kelti pavojų kritinės amunicijos tiekimui Ukrainai.

Apie tai rašo „Forbes“.

Pranešama, kad Ajovos armijos ginklų gamykla priklauso JAV armijai ir ją valdo „American Ordinance LLC“. Ji gamina keletą svarbių rūšių amunicijos, skirtos sausumos karui. Tai 40 mm granatos, komponentai 60 mm, 81 mm ir 120 mm amunicijai, minosvaidžių šoviniai, 120 mm tankų šoviniai, įvairių tipų sviediniai 155 mm pabūklams, sprogstamieji užtaisai ir daugybė raketų komponentų, įskaitant FGM-148 „Javelin“ ir FIM-92 „Stinger“ kovinės galvutės.

 

Žurnalistai pažymi, kad be profesinių sąjungų darbuotojų, gamykla turės problemų gamindama šiuolaikiškus sviedinius, granatas ir užtaisus, kurių reikia JAV. Tai greičiausiai apribos amerikiečių amunicijos srautą į Ukrainos fronto liniją.

Leidinio teigimu, profesinės sąjungos nepatenkintos atlyginimų dydžiu, draudimo sąlygomis, atostogų dienų skaičiumi ir bendrovės politika dėl COVID-19.

Dabar profesinės sąjungos ir „American Ordinance LLC“ atstovai derasi, tačiau derybos nėra lengvos. Laikinas gamyklos sustabdymas atrodo neišvengiamas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(10)
(-2)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()