[Žinios trumpai] Pentagonas atskleidė tiesą apie Rusijai šiurpą keliančias AGM-88 HARM raketas: kaip Ukraina jas naudoja  ()

Skelbiant naują karinės pagalbos Ukrainai paketą, Gynybos ministerijos atstovas sakė, kad Ukraina sugebėjo modernizuoti orlaivius, todėl kariuomenė gaus dar daugiau antiradarinių raketų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina į MiG naikintuvus integravo amerikietiškas priešradaras raketas AGM-88 HARM. Tai per spaudos konferenciją pareiškė Pentagono atstovas.

Ukrainos ginkluotosios pajėgos sugebėjo patobulinti sovietų MiG, kad galėtų įdiegti AGM-88 raketas. Jų pristatymai įtraukti į naują JAV karinį paketą už 775 mln. USD.

„Jie tikrai sėkmingai integravo taip, kad mes tai apibūdinome kaip techniškai įmanomą ir tuo remdamiesi suteikėme jiems tokią galimybę“, – sakė pranešėjas.

Kaip rašo „Defense Express“, Ukrainos ginkluotosiose pajėgose tarnauja tik MiG-29. Jų modifikacijas oro pajėgose atstovauja MiG-29 ir MiG-29MU1, tačiau jie nėra visaverčiai daugiafunkciniai naikintuvai. Jie neturi orlaivių sistemų, skirtų smūgiams į antžeminius taikinius. Vienintelis jį gavęs orlaivis yra MiG-29MU2 modifikacija, kurios bandymai buvo baigti 2021 metų kovą. Tačiau tuo metu informacijos apie užsakymą atlikti modifikaciją nebuvo.

 

Todėl vienas iš variantų, kaip tai buvo padaryta, yra atsarginių dalių įsigijimas iš Vakarų šalių. Pentagonas anksčiau pranešė, kad sąjungininkai tiekia „atsargines MiG dalis“. Tokios įrangos modernizavimo patirties yra Lenkijoje, Slovakijoje ir Rumunijoje.

AGM-88 HARM yra didelio greičio priešradarinė raketa, skirta radiolokacinėms stotims sunaikinti arba išjungti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(68)
(2)
(66)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()