[Išsami tema] Kinija demonstruoja autožyrų armiją ginkluotą prieštankinėmis raketomis – unikalus ir dar neregėtas ginklas (Foto, Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

AAA000 2022-08-21 17:53
nu kiek galima rasinet toki brieda? malunsparnio virsutinis sraigtas irgi varomas. tiesiog jis varomas tik tokia jega, kad palaikyt pludruma ore. tik kompensuoja svori. padaro pludruma, bet kompensuoja ne visa svori. jei galinis sraigtas nestumtu - malunsparnis nusileistu kaip parasiutas. taip kad jis saugesnis uz lektuva - nekrenta kaip akmuo. o skrenda (stumia) galinis sraigtas. o pludrumo aukstis valdomas virsutinio sraigto pavertimo i ora kampu. kilojasi taip aukstyn-zemyn, kai sukreipineja. o i sonus - valdosi uodega. sraigtasparnis viska daro virsutiniu. ir uodega jam reikalinga tik kad "neatsisukinetu". nes virsutinis labai galingas. sraigtasparnis gali ore kabet vietoje. malunsparnis - ne. jis tik gali sklest zemyn, kaip parasiutas. toks hybridas tarp lektuvo ir parasiuto. yra ir lektuvu su tokiu sraigtu. ir su paliktais sparnais. ta va tas gal ir buna "visiskai nesukamas virsutinis sraigtas", kur grynai tik nuo oro sukasi. o cia kur video - jei neisuksi - nepakils. suktis "pats" jis pradeda tik jei sukreipi mentis, bet jei truksta greicio - jis sustotu iskart. taigi variklis biski "padeda" as kazkur mates ir valciu su tokiu principu. anglija berods. tik daba nerandu video. iskelia ir stuma kaip ant sparnu buriu jokiu nera, o laksto kaip koks katamaranas. siaip kompaktiskas dalykelis. keista kad parasiutinis variantas labiau isplites. gal del tylumo. bet sita lengviau valdyt. gali skrist saugiai net jei vejas kazkoks yra.
Hmz 2022-08-21 21:20
" https://en.m.wikipedia.org/wiki/Autogyro
AAA000 2022-08-22 02:28
savo nuorodoje paziurek kad ir i sita foto: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Autogyr ... ro_M16.JPG ten toks JUODAS JUODAS STORAS "laidas" eina is soninio propelerio per krumpliarati iki virsutinio propelerio krumpliaracio. ir kas ten galetu but? kaip manai?
Hmz 2022-08-22 09:38
.