[Žinios trumpai] Virš miesto užfiksuota įspūdinga ir retai matoma oro dvikova: vaizdo įraše – Ukrainos naikintuvo manevrai (Video)  ()

Matyti, kaip naikintuvai kovoja iš arti, šiuolaikiniame kare yra retas vaizdas, tačiau vakar žmonės karo draskomoje Ukrainoje pamatė tokį reginį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Civiliai žiūrovai gatvėje žiūri į viršų, kai virš jų vyksta oro dvikova, o mėlyną dangų kryžmina dūmų takai. Tai gali atrodyti kaip scena iš 1940 metų Britanijos mūšio, bet tai yra Ukraina, kur oro karas ir šiandien tebevyksta.

Vaizdo įraše, kurį rugpjūčio 18 d. socialinėje žiniasklaidoje paskelbė „The Wall Street Journal“ reporteris Ukrainoje Matthew Luxmoore'as, matome dramatiškus kadrus iš vieno tokio oro susirėmimo, įskaitant labai retą vaizdą, kai modernus naikintuvas šaudo oras-oras raketas tikroje kovinėje situacijoje.

Žurnalistas sceną virš Pokrovsko miesto Donecko srityje Rytų Ukrainoje apibūdina kaip „tiesioginę oro dvikoką (angliškai dogfight)“.

Luxmoore'as daro išvadą, kad tai buvo „gana neįtikėtinas vaizdas virš Ukrainos dalies, pripratusios prie negailestingos raketų ir artilerijos ugnies ir mažai veiksmų danguje“. Miestas tikrai patyrė nemažą dalį kovų, dėl kurių maždaug 70 % jo gyventojų buvo priversti evakuotis per kelias savaites po Rusijos invazijos.

 

Luxmoore'o žinutėje teigiama, kad vaizdo įraše matomas Ukrainos oro pajėgų naikintuvas Su-27, šaudantis infraraudonųjų spindulių (apgaulingąsias) raketas, kad būtų apgaudinėjama infraraudonaisiais spinduliais valdoma „oras-oras“ raketa, arba AAM, paleista Rusijos naikintuvo, kuris yra už kadro.

Vėlgi, tokie susidūrimai šiuolaikinėse oro kovose nėra įprasti, o dar rečiau juos mato civiliai, mūšiuose, vykstančiuose virš jų gimtųjų miestų vidury baltos dienos.

Kadangi nematome, kad taikytasi į tariamą Rusijos lėktuvą, yra tikimybė, kad tai iš tikrųjų buvo sraigtasparnis, dronas ar net sparnuotoji raketa. Vis dėlto vaizdo įrašas yra ne mažiau įspūdingas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(43)
(17)
(26)

Komentarai ()