[Žinios trumpai] Putinas pradėjo karą Ukrainoje dėl FSB apgaulės – skelbiama, kokie nurodymai buvo perduoti Kyjivo agentams  ()

Pasak žurnalistų, Rusijos agentams Kyjive buvo patarta susikrauti daiktus, kuriam laikui išvykti iš sostinės, bet pasilikti Kyjivo butų raktus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Amerikiečių žurnalistų atliktas tyrimas iš dalies atskleidė, kaip veikia grėsminga Rusijos žvalgybos agentūra FSB. Remiantis Rusijos agentų žinutėmis, galima daryti išvadą, kiek klaidingi buvo jų vertinimai apie žaibiškos Ukrainos valdžios nuvertimo tikimybę ir galimybę šalyje įvesti marionetinį režimą. Apie tai praneša „The Washington Post“.

Žurnalistų teigimu, prieš invaziją Rusijos informatoriams Kyjive buvo patarta susikrauti daiktus ir kuriam laikui išvykti iš sostinės, tačiau pasilikti su savimi Kyjivo butų raktus. Tai rodo, kaip pasitikėjo Kremliaus vadovybė savo žaibiško karo sėkme, greita Ukrainos okupacija ir Zelenskio vyriausybės pašalinimu.

Informatorių būstus turėjo užimti Rusijos atstovai, kurių pagalba Kremlius planavo valdyti Ukrainą.

Bet FSB arba nesuprato, koks griežtas bus Ukrainos pasipriešinimas, arba nesiryžo perduoti Rusijos prezidentui blaivių vertinimų.

Priešingai nei rodo apklausos, nemaža dalis Ukrainos gyventojų yra pasiruošę priešintis Rusijos karių invazijai, o Rusijos kariai nebus laukiami kaip išvaduotojai – FSB Kremliaus vadovybę pamaitino rožiniais vertinimais, kad ukrainiečiai priims Rusijos karius.

 

Remdamasi tokiais šališkais vertinimais, FSB planavo didžiulę invaziją, darydamas prielaidą, kad vyriausybė Kyjive žlugs po kelių dienų, Zelenskis bus nužudytas, sugautas arba ištremtas, o tai sukurs politinį vakuumą, kurį išnaudos FSB agentai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(49)
(2)
(47)

Komentarai ()