JAV ir Kinija pradės strategines derybas dėl pasaulio – Rusija bus kaip prizas Dangaus Karalystei  ()

JAV ir Kinija lems Rusijos likimą būsimame strateginiame susitarime.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jungtinės Amerikos Valstijos ir Kinija rengia svarbų susitarimą pagal Richardą Niksoną ir Mao Dzedongą. Jame valstybės lems Rusijos likimą.

Tokia nuomone per TSN pasidalijo Rusijos teisininkas ir opozicijos lyderis Markas Feiginas.

„Mes tai matėme po Pelosi vizito ir jo išvakarėse. Dvi dienas Bidenas kalbėjosi su Kinijos prezidentu. Tai yra nutekėjimai, kurie patenka į Vakarų spaudą. Bidenas yra labai linkęs bendradarbiauti su Pekinu. „Nagi, jūs nepulsite Taivano, bet susitarsime dėl prekybos susitarimo“. Man atrodo, kad tai daug platesnis susitarimas, kažkiek primenantis Niksono ir Mao susitarimą. Beje, šios sutarties architektas buvo Kissingeris. Bet galite pažiūrėti naujausią Kissingerio interviu, kur jis sako, kad būtina derėtis su Kinija. Ir kaip galima susitarti su Kinija, nebent Rusijos sąskaita?“ – svarstė Feiginas.

Anot opozicionieriaus, Kinija suinteresuota susilpninti Rusijos Federaciją, bet nesunaikinti. Tokiu atveju agresorius pavirs Dangaus imperijos teritorija, kurią galima panaudoti visais įmanomais būdais. Tai bus savotiškas „prizas“ Kinijai.

„Todėl esu linkęs manyti, kad pokalbių objektas yra Rusija. Ar įmanoma įsivaizduoti, kad Bideno ir Xi Jinpingo pokalbiai nėra susiję su karu Ukrainoje? Ar įsivaizduojate, kad Vašingtonas nepanaudos visų svertų, įskaitant santykius su Kinija, siekdamas padidinti spaudimą Maskvai? Neįsivaizduoju“, – tęsė Feiginas.

Jis taip pat priminė, kad po plataus masto Rusijos Federacijos invazijos į Ukrainą pasklido kalbos apie ginklų tiekimą Rusijai iš Kinijos. Tačiau iš Kinijos karinės pagalbos nebuvo, o tai reiškia, kad JAV ir Kinijos derybų platforma išliko.

 

Pasak Rusijos teisininko, Vašingtonas ir Pekinas kalbėsis per du viršūnių susitikimus – G20 ir ASEAN. Feiginas mano, kad gali įvykti du susitikimai, o tada vyks parodomoji Bideno kelionė į Kiniją.

Primename, kad rugpjūčio 16 dieną Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmitrijus Kuleba kalbėjo apie neutralią KLR poziciją Rusijos karo prieš Ukrainą atžvilgiu. Dangaus imperijoje jie atkartoja Kremliaus propagandinius naratyvus, bet nepalaiko Rusijos Federacijos praktiniu lygmeniu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(63)
(3)
(60)

Komentarai ()