„Jei ką, yra 5 NATO straipsnis“: Lenkija kietai sureagavo į Rusijos karinius manevrus prie Kaliningrado  ()

Varšuva pareiškė, kad Lenkija yra visiškai apsaugota nuo išorinių grėsmių dėl savo narystės Šiaurės Atlanto aljanse.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lenkijos valdžia adekvačiai reaguos į Rusijos hipergarsinių raketų „Kinžal“ perkėlimą į Kaliningrado sritį. Lenkijos valstybė yra visiškai apsaugota nuo išorės grėsmių dėl savo narystės NATO, kurioje veikia kolektyvinio saugumo principas.

Atitinkamą pareiškimą padarė Lenkijos gynybos viceministras Wojciechas Skurkiewiczius, komentuodamas Rusijos karinius manevrus prie Kaliningrado, praneša PAP.

Pasak pareigūno, Lenkijos pusė šiuo klausimu nuolat konsultuojasi su savo sąjungininkais Šiaurės Atlanto aljanse. Atsakymas į Maskvos žingsnius išliks adekvatus.

„Jei iškils kokia nors grėsmė, tada yra Šiaurės Atlanto sutarties 5 straipsnis, kuris bus taikomas“, – pabrėžė viceministras.

Pareigūnas pridūrė, kad Lenkijos šiaurės rytų teritorijose jau seniai įgyvendinamos kelios priemonės, kuriomis siekiama stiprinti gynybinius pajėgumus rytiniame NATO flange. Pavyzdžiui, ten dislokuoti sąjungininkų kariai ir reguliariai rengiamos pratybos.

 

Šią savaitę tapo žinoma, kad Rusija į Kaliningrado sritį perdavė tris viršgarsinius naikintuvus MiG-31, aprūpintus raketomis „Kinžal“. Maskva šį žingsnį aiškino „strateginio atgrasymo“ būtinybe ir pareiškė, kad „Kinžal“ esą yra nepažeidžiami bet kokių oro gynybos sistemų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(76)
(3)
(73)

Komentarai ()