Rusija turi žvėriškai daug ginklų, bet negali jų naudoti – kas vyksta?  ()

Rusija turi didžiules technikos atsargas, jie patys nesupranta, kokias.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija turi daug nuo sovietinių laikų likusios karinės technikos, tačiau ją reikia restauruoti. Tai interviu „Focus“ paskelbė karo ekspertas Sergejus Grabskis.

„Rusai turi labai didelius rezervus, ir aš jaučiu, kad patys rusai nesupranta, kokius. Mat šios atsargos kaupiasi dar nuo sovietinių laikų, o ginklų ir karinės technikos kiekis toks didelis, kad sunku juos įvertinti. Tačiau rusai turi kitą bėdą – jie nežino, kaip atkurti šią įrangą. Nes bet kokio ginklo ir karinės technikos atkūrimo procesas yra itin sudėtingas ir ilgas“, – sakė jis.

Grabskio teigimu, Rusija nesiruošė ilgam karui ir negamino pakankamais kiekiais naujų ginklų. Ginklų gamybą ekspertas vertina pagal taikos meto poreikius.

„Iki karo pradžios Rusija galėjo pagaminti 10–15 „Iskander“ per metus, dar 20–25 tankus ir maždaug tiek pat lėktuvų. Manau, kad tokiam karui jie nesirengė. Jie tikėjosi, kad Ukrainos režimas žlugs ir jie žengs pergalingą žingsnį, trečią ar penktą karo dieną žygiuos pagrindine Kyjivo gatve, o Europa susidurs su nauja realybe, kurioje Ukrainos šalies nėra“, – sakė ekspertas.

Toks tikrovės suvokimas privedė prie to, kad Rusija yra įklimpusi į skerdynes, kuriose ji neturi šansų laimėti prieš suvienytą Europą ir civilizuotą pasaulį.

 

„Antra, jie negali rimtai padidinti ginklų ir karinės įrangos gamybos vien dėl to, kad yra toks dalykas kaip importo pakeitimas. Taip, jie gali bandyti atkurti senus ginklų ir karinės įrangos modelius. Bet jei mes kalbame apie naujausius, jiems bus sunku tai padaryti. Tas pats „Iskander“ labai priklausomas nuo importuojamų detalių, kurių Rusija neturi. Ji neturi gamybinės bazės mikroschemų gamybai, net ir jų optika neatitinka standartų, kurie naudojami šiandieninėje ginkluotėje ir karinėje technikoje“, – priduria jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(136)
(3)
(133)

Komentarai ()

Susijusios žymos: