[Žinios trumpai] Rusijos propaganda isterijoje: į Krymą smogė JK žvalgybos specialieji daliniai  ()

Rusijos propagandistai išdavė, kad sprogdinimai laikinai okupuotame Kryme esą rodo „Britanijos specialiųjų tarnybų braižą“. Jie sugebėjo tai apskaičiuoti iš dūmų, kurie tapo pajuokos internete priežastimi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Propagandinė žiniasklaida platino „analitinę“ medžiagą, kurioje bandė įrodyti, kad Britanija Kryme surengė teroristinius išpuolius. Vienintelis įrodymas, kurį jie turėjo, buvo Kremliaus pasakojimai.

„Sprogimai Džankojaus mieste gali būti siejami su aplaidumu, ar aplinkybių deriniu. Bet jei žinote skirtingų šalių specialiųjų tarnybų braižą, tai britų profesionalų „braižas“ aiškiai matomas dūmuose virš Džankojaus“, – rašė autorius, kuris, matyt, nežino šio stiliaus.

„Jie dažnai tvarkydavo tokius dalykus – tai atrodė kaip natūrali įvykių eiga, klaidinančiai, buvo versijų dėl aplaidumo, natūralių aplinkybių ir panašiai“, – pridūrė jis.

Tuo pačiu metu sprogimus Krymo aerodromuose sunku apibūdinti kaip natūralią įvykių eigą.

Reaguodami į beprotiškus pareiškimus komentaruose, propagandistai buvo ypač pajuokiami.

„Kaip tai įmanoma? Kur specialiosios tarnybos?“, „Sutinkame kaltinti savo rankas užpakalyje, kad tik neprisipažintume, kad gauname iš Ukrainos“, „Netikite pagrindine partijos versija?“, „Visi prieš jus – netgi reptiloidų spec. tarnybos“, „Jų ten nėra“, „Ir jei dar kiek pakvėpuosi šiais dūmais, ant Šoigu pamatysi šuoliuojantį elnią“, „Taip, tai Borisas. Mi-6 jį užverbavo. Ir jis sukūrė visą šią rusofobiją“, – linksminosi komentatoriai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(82)
(3)
(79)

Komentarai ()

Susijusios žymos: