Kaip į vandenį dingo Krymo okupacinės valdžios atstovai: jų neranda net FSB  ()

Krymo okupacinės valdžios atstovai – „ministras pirmininkas“ Sergejus Aksionovas ir pusiasalio „Valstybės Dūmos“ pirmininkas Vladimiras Konstantinovas – pradingo po to, kai pabėgo į Rostovą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jų neranda Federalinės saugumo tarnybos (FSB) darbuotojai. Apie tai praneša 24 kanalas, cituodamas Ukrainos žvalgybos šaltinius.

Remiantis žurnalistų informacija, S. Aksionovas ir V. Konstantinovas apsistojo viešbutyje ir nuėjo „ūžti“ į restoraną. Paskui Krymo okupacinės valdžios atstovai pradingo. Ukrainos žvalgyba papasakojo, kad vietos FSB darbuotojai šokiruoti, jiems buvo įsakyta greitai rasti dingusius kolaborantus.

Kaip skelbia 24 kanalas, iš pradžių juos planuojama nusiųsti į Krymą, kad būtų įrašytas jų išvykimo paneigimas, o paskui leis sugrįžti į Rostovą.

Kaip žurnalistams papasakojo Ukrainos vyriausiosios žvalgybos valdybos darbuotojai, tikėtina, kad Krymo „premjeras“ ir „Valstybės Dūmos“ pirmininkas padaugino alkoholio ir dar neatsigavo.

Šią savaitę skelbta, kad blokuodami eismą Krymo tiltu, iš pusiasalio išvyko aukščiausi okupacinio režimo vadovai – „premjeras“ S. Aksionovas ir „pirmininkas“ V. Konstantinovas.

Apie tai pranešė 24 kanalas, remdamasis savo žvalgybos šaltiniais.

Žiniasklaidos duomenimis, Ukrainos specialiosios tarnybos kol kas nežino, kur yra S. Aksionovas ir V. Konstantinovas.

Teigiama, kad jie išvyko po to, kai jiems paskambino Maskvos vadovas ir pranešė apie pavojų jų gyvybei. Žurnalistai teigė, kad jie skubiai išvyko ir saugomais automobiliais iš pusiasalio išsivežė savo šeimas.

Skelbta, kad „premjero“ pavaldiniai visą naktį naikino dokumentus.

 

„Politikų šeimos yra Rostove, kur apsigyveno viešbutyje. Jie aktyviai lieja baimę vietos restoranuose ir švenčia savo išganymą. Apie grįžimą į pusiasalį vis dar nekalbama“, – teigiama pranešime.

Rusai Kryme panikuoja

Daugiau nei milijonas rusų, okupacijos metu apsigyvenusių Kryme, panikuoja dėl sprogimų pusiasalyje.

Apie tai telemaratono metu pranešė Krymo totorių Medžliso vadovas Refatas Čubarovas, rašo UNIAN.

Jo teigimu, Ukrainą palaikantys Krymo gyventojai džiaugiasi naujienomis apie sprogimus pusiasalyje, tuo tarpu ten gyvenantys rusai – persigandę.

„Kryme yra daug Rusijos piliečių, kurie ten įsikūrė, daugiau nei milijonas žmonių: kareivių šeimos nariai, baudžiamųjų įstaigų darbuotojai. Jie jau panikuoja, jau įsitikino, kad teks palikti Krymą, nes tai svetima žemė“, – sakė jis.

 

R. Čubarovas mano, jog rusai nenori pripažinti, kad sprogimai Kryme – tai ne vietos gyventojų diversija ir kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos gali mėginti išlaisvinti pusiasalį. Todėl versija apie diversantus okupantams atriša rankas didinti represijas.

„Jie įrengė kontrolės punktų teritorijoje tarp okupuotos Chersono srities ir Krymo. Todėl pervažiuoti iš žemyninės Ukrainos dalies į Krymą praktiškai neįmanoma. Jie neįleidžia Ukrainos pasą turinčių asmenų, nes neva nenori, kad Kryme padaugėtų potencialių diversantų“, – patikslino Krymo totorių Medžliso vadovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(40)
(1)
(39)

Komentarai ()