Skamba neįtikėtinai, bet panašu, kad Rusijos tankistai nemoka naudotis svarbiausia tanko apsaugos priemone  ()

Britai paskelbė priežastį, kodėl Rusijos Federacija prarado tiek daug savo tankų Ukrainoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Didžiosios Britanijos gynybos ministerijos ekspertai praneša, kad kare prieš Ukrainą Rusijos Federacija prarado per daug tankų. Viena iš galimų priežasčių – neteisingas dinaminių šarvų naudojimas.

Rugpjūčio 18 d. Didžiosios Britanijos žvalgyba paskelbė pastarosios dienos naujienas iš įvykių Ukrainoje. Karinio skyriaus spaudos tarnyba apibendrino visą informaciją paskelbdama pagrindines tezes.

Nuo vasario 24 d. Rusijos kariuomenė mūšiuose su Ukrainos ginkluotosiomis pajėgomis prarado 1886 tankus (rugpjūčio 17 d. informacija). Britai įsitikinę, kad viena pagrindinių tokios situacijos priežasčių – netinkamas dinaminės apsaugos naudojimas.

Dinaminė apsauga yra atsakinga už apsaugą nuo sviedinių. Tačiau jei ji naudojama neteisingai, tai neturės jokio poveikio. Britai rašo, kad Rusijos kariuomenė netinkamai panaudojo tankų apsaugą 1994 metais per Pirmąjį Čečėnijos karą. Nuo to laiko Rusijos Federacija neišmoko efektyviai naudoti tankų apsaugos.

 

Ekspertai rašo, kad Rusijos tankistai nebuvo tinkamai apmokyti efektyviai naudoti apsaugą.

Žvalgyba praneša, kad neteisingas dinaminės apsaugos naudojimas lemia tai, kad daugelyje Rusijos tankų, pataikius sviediniui, bokštelis sprogsta.

Ekspertai įsitikinę, kad Rusijos vadai aplaidžiai laikosi drausmės kariuomenėje ir nekreipia dėmesio į praktiką. Visa tai kartu lėmė tokius tankų nuostolius per karą Ukrainoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(38)
(3)
(35)

Komentarai ()