[Žinios trumpai] Išdavystės nėra! Kuleba paskelbė, kuo baigėsi susitikimas Lvive, kaip elgėsi Erdoganas ir Guterresas  ()

R. T. Erdoganas ir Guterresas „į klausimus atsako ne formaliai, ne paviršutiniškai, o tikrai nuoširdžiai užjaučia ir nori spręsti problemas“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lvivo susitikime Ukrainos niekas neįkalbinėjo daryti nuolaidų Rusijai, jokios išdavystės nėra. Tai vaizdo žinutėje, kurią paskelbė socialiniame tinkle „Facebook“, teigė Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmitrijus Kuleba.

„Niekas mūsų neįtikino daryti nuolaidų Rusijos naudai. Jei socialiniuose tinkluose vėl pasklis kokia nors išdavystė, tai iš karto noriu pasakyti, kad taip neatsitiko", – pabrėžė jis.

Pasak Kulebos, Lvive vykusiame susitikime, kuriame dalyvavo Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis, Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas ir Jungtinių Tautų generalinis sekretorius António Guterresas, buvo aptarti svarbūs klausimai.

„Įtariu, kad iki šio karo pabaigos daugelio problemų sprendimas diplomatijos būdu priklausys nuo šios trijulės koordinavimo ir sprendimų“, – sakė A. Kuleba. Ministras pažymėjo, kad tarp jų yra tarpusavio supratimas ir „tai yra pagrindinis dalykas“.

 

„Jie derino ne tik pozicijas, bet ir savo veiksmus esminiais klausimais – grūdų koridoriaus, Zaporižės atominės elektrinės ir, žinoma, mūsų kalinių paleidimo“, teigė Kuleba.

Jis pridūrė, kad R. T. Erdoganas ir Guterresas „į klausimus atsako ne formaliai, ne paviršutiniškai, o tikrai nuoširdžiai užjaučia ir nori spręsti problemas“.

(110)
(5)
(105)

Komentarai ()

Susijusios žymos: