[Žinios trumpai] „Apginkluokite Ukrainą, kol dar ne vėlu!“ 20 pasaulinio lygio ekspertų pareikalavo „stipriausio atsako“ iš JAV  ()

Ekspertai pareikalavo „griežčiausio atsako“ iš JAV vyriausybės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Maždaug 20 ekspertų ir nacionalinio saugumo specialistų paragino JAV tiekti Ukrainai daugiau ginklų, sakydami, kad karas įžengė į „lemiamą momentą“.

Straipsnyje „The Hill“ jie teigė, kad neveikimas reiškia „netyčia išplėšti pralaimėjimą iš pergalės nasrų“ ir gali kelti „didelį pavojų“ JAV ir jų sąjungininkams.

„Kadangi esame pernelyg atsargūs provokuodami Rusijos eskalaciją (tiek konvencinę, tiek branduolinę), mes faktiškai perleidžiame iniciatyvą Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui ir mažiname spaudimą Maskvai sustabdyti savo agresiją ir rimtai pradėti derybas“, – sakoma pareiškime.

„Maskvos imperialistinis karas prieš Ukrainos žmones yra ne tik moralinis įžeidimas – genocido kampanija, skirta ukrainiečių tautai išbraukti iš žemėlapio – bet ir aiški grėsmė JAV saugumui ir klestėjimui“.

 

Jie pareikalavo „stipriausio atsako“ iš JAV vyriausybės, sakydami, kad su tinkama ginkluote ir parama Ukraina gali laimėti karą.

„Jei tai pavyks, mažiau tikėtina, kad mūsų kariams teks rizikuoti savo gyvybėmis ginant JAV sutarties sąjungininkus, kuriems taip pat grasina Rusija“, – sakė jie.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(55)
(0)
(55)

Komentarai ()

Susijusios žymos: