[Žinios trumpai] Rusija lieka visiškai viena: Kremlius skausmingai reagavo į paskutinių sąjungininkų posūkį į Vakarus  ()

Rusija skausmingai reagavo į paskutinių sąjungininkų posūkį į Vakarus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Po plataus masto invazijos į Ukrainą patekusi į tarptautinę izoliaciją, Rusija itin skausmingai reaguoja į kelių savo sąjungininkų kontaktus su Vakarais. Ypač Maskvoje auga nerimas dėl KSSO narių bendradarbiavimo su valstybėmis, kurias Kremlius paskelbė „nedraugiškomis“.

Rusijos užsienio reikalų ministerijos departamento direktoriaus pavaduotojas Ivanas Nečajevas su nepasitenkinimu pareiškė, kad Rusijos karinių sąjungininkų kontaktai su Vakarų šalimis neturėtų pakenkti partnerystei su Rusija, praneša „RIA Novosti“.

Pareigūnas priminė, kad šalys, kurios yra KSSO (Kolektyvinio saugumo sutarties organizacija) dalis, turi dokumentuose aprašytų įsipareigojimų minėto bloko rėmuose. Kazachstanas, Kirgizija ir Tadžikistanas praėjusią savaitę pradėjo bendras regioninio bendradarbiavimo pratybas su Amerika, kurių metu partneriai visų pirma ketina imtis kovos su tarptautiniu terorizmu priemonių.

 

Pratybų pradžioje Amerikos ambasadorius Tadžikistane Markas Pommersheimas manevrus pavadino unikalia galimybe plėtoti bendradarbiavimą su regiono partneriais. Likus kelioms dienoms iki pratybų pradžios, Kazachstanas ir NATO narė Turkija pasirašė susitarimą dėl keitimosi žvalgybos ir karine informacija. Savo ruožtu Armėnija nuo vasaros pradžios du kartus priėmė aukšto rango JAV pareigūnus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(204)
(7)
(197)

Komentarai ()