Rusijoje dėl karo bus kuriamos mobilios lauko bažnyčios: ką tokio sugalvojo Kremlius? (Foto)  (2)

Rusijos armijoje atsiras mobilios ortodoksų bažnyčios UAZ „Patriot“ pagrindu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

RF ginkluotųjų pajėgų atstovas pareiškė, kad eksperimentinėse mobiliose bažnyčiose rusų kariai ir karininkai atliks dieviškus patarnavimus ir dalyvaus religinėse apeigose.

UAZ „Patriot“ pagrindu Rusijoje bus kuriamos mobilios lauko bažnyčios, kaip pasakojo Rusijos ginkluotųjų pajėgų Pagrindinio karinio-politinio direktorato bendravimo su religinėmis asociacijomis skyriaus vedėjas Olegas Veselkovas.

Atitinkama užduotis jau duota projektavimo biurui „Mobilieji kompleksai ir sistemos“, rašo „Interfax“.

 

Šalies agresorės kariuomenės atstovas teigė, kad sistemos bus gaminamos atsižvelgiant į tikinčio kariškio poreikius pamaldoms ir religinėms apeigoms.

Leidinyje rašoma, kad pavyzdžiai bus sukurti UAZ „Patriot“ pagrindu, o lauko pavyzdžiai – Rusijos kariuomenės palapinės pagrindu.

Veselkovo teigimu, karo kapelionai visada yra su kariuomene, net ir laivuose bei povandeniniuose laivuose. Jis taip pat atkreipė dėmesį į jų dalyvavimą kare Ukrainoje.

 

„Dvasinę paramą kariams ir civiliams šiandien teikia karo kunigai Rusijoje, Ukrainoje, Sirijos Arabų Respublikoje, Abchazijoje, Pietų Osetijoje, Kirgizijoje, Tadžikistane, kaip dalis taikos palaikymo pajėgų Kalnų Karabache“, – sakė Veselkovas.

Pažymėtina, kad UAZ „Patriot“ yra visais ratais varoma transporto priemonė. Jo gamyba Rusijoje pradėta 2005 m.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(0)
(6)
(-6)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: