[Žinios trumpai] Triuškinanti nesėkmė! Vienas iš V. Putino karinių tikslų galutinai „palaidotas“ Ukrainoje  ()

Užuot demilitarizavus Ukrainą, buvo pasiektas priešingas efektas: NATO aprūpino Ukrainos kariuomenę pažangiomis ginklų sistemomis, pranokstančiomis senuosius sovietinius ginklus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vienas iš V. Putino karinių tikslų Ukrainoje pagaliau „palaidotas“ – tai reikšmingas ir labai greitas Rusijos ginklų standarto pasiskirstymo ploto sumažėjimas.

Ukrainoje iki vasario 24 dienos NATO standarto ginkluotės dalis siekė kelis procentus, dabar ji išaugo dešimteriopai. Be to, prasidėjus karui Rusija patyrė nesėkmių iš karto dviem kryptimis.

Pirma, užuot demilitarizavus Ukrainą, buvo pasiektas priešingas efektas: NATO aprūpino Ukrainos kariuomenę pažangiomis ginklų sistemomis, pranokstančiomis senuosius sovietinius ginklus.

Antra, visas pasaulis matė Rusijos ginklų sistemų, kurias Maskva paveldėjo iš Sovietų Sąjungos, neefektyvumą.

Apie tai savo „Telegram“ kanale rašo ekspertas Anatolijus Nesmijanas.

Sovietinis (rusiškas) standartas drastiškai mažina savo paplitimą pasaulyje, prarasdamas ne tik teritorijas, bet ir patrauklumą pirkėjams, nes fantastiškas Rusijos karinės vadovybės, kuri ginklus naudoja primityviausiu būdu, vidutiniškumas rodo jos reikšmingas problemas, palyginti su Vakarų ginklais.

„Ir, žinoma, potencialūs klientai, remdamiesi šio konflikto patirtimi, neišvengiamai darys išvadas“, – pažymi ekspertas. Pasak jo, didžiausi rusiškos ginkluotės pirkėjai iš technologiškai pažangių (pakankamai) šalių, tokių kaip Indija ar Indonezija, tikrai gerokai sumažins rusiškos ginkluotės įsigijimą.

 

„Išliks tik visiškai laukinės, pusiau primityvios šalys, kurios bus patenkintos kažkuo, šiek tiek sudėtingesniu nei ietis ar lankas“, – pabrėžė jis.

Vakarų karinis-pramoninis kompleksas (pirmiausia amerikietiškas) gauna galimybę plačiai plėsti savo gaminių rinkas, neinvestuodamas nė cento į reklaminę kampaniją. Kremlius padarė viską už jį ir netgi sumokėjo už šią reklamos kampaniją iš savo lėšų, rašo A. Nesmijanas.

 

Tuo pat metu mūšių ugnyje sparčiai nyksta sovietinė ir rusiška technika, ginklai ir amunicija, kuri tarnavo  buvusioms socialistinės stovyklos šalims (Čekija, Slovakija, Lenkija, Baltijos šalys). Tiesą sakant, atsilaisvina didžiulė rinka, kuri bus natūraliai užpildyta vadinamojo NATO standarto ginklais. O buvusio Varšuvos pakto šalys, teikdamos pagalbą Ukrainai, atsikratė senos sovietinės įrangos likučiais, kurie vis dar buvo eksploatuojami arba saugomi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(70)
(1)
(69)

Komentarai ()