[Žinios trumpai] Ukraina jau turi slaptą planą dėl Krymo tilto? Paskelbtas paslaptingas Podoliako perspėjimas  (1)

Anot M. Podoliako, Ukraina turi teisę sunaikinti per pastaruosius aštuonerius metus okupantų neteisėtai pastatytus objektus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotosios pajėgos turi visas teises naikinti karinius objektus Rusijos klastingai užgrobtame Kryme, todėl pusiasalyje laukiamas „šviesus“ aksominis sezonas.

Tai „24 kanalui“ pranešė Prezidento kanceliarijos vadovo patarėjas Michailas Podoliakas.

Jis patikino, kad Ukraina padarys viską, kad okupacijos metais pusiasalyje būtų sunaikinti kariniai įrenginiai ir nelegaliai pastatyti tiltai. Anot jo, Kyjivas ir toliau reikalaus, kad Maskva savanoriškai išmontuotų nelegaliai pastatytus objektus. Jei priešas nesutiks, bus naudojamos kitos priemonės.

„Kažkaip tai padarysime. Prašysime saulės, vėjo, vandens ir net tabako gaminių efektyviai „veikti“ amunicijos sandėliuose. Kita vertus, ir toliau reikalausime, kad Rusija savanoriškai išmontuotų visas nelegalias bazes ir tiltus, kurie buvo ten, Kryme, pastatyti per aštuonerius metus“, – sakė M. Podoliakas.

Artėjantį aksomo sezoną okupuotose teritorijose jis vadina „tikrai ryškiu“, ypač pusiasalyje. Ten pavojus okupantams tik augs, neatmetama tam tikra „bėda“ su Krymo tiltu.

 

„Kalbant apie Kerčės tiltą, panašu, kad čia ne jo karinio sunaikinimo klausimas. Jis gali kažkaip įvykti ir iš nuovargio. Juk bus šiek tiek sunku pervežti tiek žmonių, kurie pabėgs iš Krymo“, – sako Prezidentūros vadovo patarėjas.

Anksčiau tapo žinoma, kad JAV leido Kyjivui vakarietiškais ginklais smogti Krymui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(114)
(4)
(110)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: