Taivanas Ukrainai perdavė neįprastus minosvaidžių dronus „Revolver 860“ (Foto, Video)  ()

Taivano bendrovė „DronesVision“ tiekia dronus į Lenkiją, o iš ten jie yra importuojami į Ukrainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taivanas perdavė Ukrainai karinius bepiločius orlaivius „Revolver 860“, galinčius iš oro mėtyti minas ant priešo. Apie tai socialiniame tinkle „Twitter“ pranešė karinės įrangos naudojimą dokumentuojantis projektas „Oryx“.

Anksčiau dronus „Revolver 860“ iš Taivano buvo įsigijusi Lenkija, tačiau vėliau lenkai nusprendė juos perduoti Ukrainos kariuomenei, kad ši galėtų kovoti su Rusijos agresija. Išsiųstų bepiločių orlaivių skaičius nežinomas, tačiau buvęs prorusiškų kovotojų lyderis Igoris Strelkovas-Girkinas, remdamasis Rusijos šaltiniais, socialiniame tinkle „Twitter“ pranešė, kad Ukrainos pajėgos gavo apie 800 minosvaidžių.

Birželį „CM Media“ teigė, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos jau naudoja „Revolver 860“ Rusijos kariams bombarduoti. Leidinys susisiekė su gamintoja „DronesVision“, kuri prisipažino, kad pardavė bepiločius lėktuvus Lenkijai, kuri juos išsiuntė Ukrainos kariams, kurie, kaip tikimasi, jau turėjo naudoti bepiločius kovoje.

Kitas „DronesVision“ atstovas spaudai „Taiwan News“ komentare teigė, kad bendrovė pristatė karinę įrangą Lenkijai ir nėra atsakinga už tolesnį jos naudojimą. Tačiau Lenkijos klientai iš gamintojo užsisakė visų modelių bepiločių orlaivių. Dėl karo „DronesVision“ nutraukė savo gaminių tiekimą į Ukrainą, tačiau nuo kovo mėnesio didelės siuntos siunčiamos į Lenkiją, o užsakomų įrenginių skaičius tik auga.

 

 

„Revolver 860“ yra smogiamasis dronas, galintis nešti įvairius šaudmenis. Korpusą sudaro 30 colių ilgio anglies pluoštas, o aštuonių sudvejintų sraigtų atramas, pagamintas iš kelių orlaivių klasės kompozitų, galima sulankstyti, kad būtų lengva transportuoti.

Žinomos „Revolver 860“ savybės

  • Skrydžio trukmė: iki 40 minučių
  • Darbinis diapazonas: 20 kilometrų
  • Bendras svoris su amunicija: 42 kilogramai
  • Didžiausia naudingoji apkrova: 140 kilogramų
 

 

„Revolver 860 idealiai tinka specialiosioms operacijoms, nes pasižymi didele keliamąja galia. Jį galima visiškai sukonfigūruoti įvairioms kovinėms misijoms“, – tikina kūrėjai oficialioje svetainėje.

Anksčiau Ukrainos pajėgos gavo žvalgybinį droną H10 „Poseidon II“, kuris yra beveik nematomas radarams. Dėl savo savybių prietaisas padės žvalgams ir artileristams naikinti priešo karius.

Taip pat rašėme apie komercinius dronus, kuriems pirmenybę teikia Ukrainos ginkluotosios pajėgos. Kariuomenė daugiausia naudoja DJI, „Autel“ ir „Skydio“ produktus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(81)
(2)
(79)

Komentarai ()