[Žinios trumpai] Pats Patruševas oficialiai pareiškė, kad Vakarai ruošiasi atviram ginkluotam konfliktui su Rusija  ()

„Įvykiai, liečiantys Ukrainą rodo, kad Vakarai balansuoja ant slenksčio, tarp hibridinių veiksmų ir atviro ginkluoto konflikto su mūsų šalimi, kuriam nenustoja ruoštis“, – sakė Patruševas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Situacija, susidariusi Ukrainoje ir aplink ją, rodo, kad Vakarai ruošiasi pradėti ginkluotą konfliktą su Rusija. Tokią nuomonę išsakė Rusijos Federacijos Saugumo Tarybos sekretorius Nikolajus Patruševas, Taškente Uzbekistanas) vykusiame 17-ajame kasmetiniame Šanchajaus bendradarbiavimo organizacijos (SCO) šalių saugumo tarybų sekretorių susitikime.

Tai pranešė TASS, remdamasi Rusijos Federacijos Saugumo Tarybos spaudos tarnyba.

Rusija specialią operaciją Ukrainoje vykdo nuo vasario 24 dienos. Vakarų šalys remia Kyjivą, siunčia ginklus ir finansinę pagalbą. Europos Sąjunga, JAV, Japonija, Kanada ir kitos šalys įvedė antirusiškas sankcijas. Rusija nėra suinteresuota tiesioginiu susidūrimu su NATO ir JAV, praneša RT, remdamasi Rusijos užsienio reikalų ministerijos Informacijos ir spaudos skyriaus vedėjo pavaduotojo Ivano Nečajevo žodžiais.

 

Čikagos universiteto politikos mokslų profesorius Johnas Mearsheimeris straipsnyje žurnalui „Foreign Affairs“ mano, kad JAV galėtų siųsti karius į Ukrainą, jei Rusija pasieks didelių pergalių. Taip pat amerikiečių įsikišimas įmanomas, jei konfliktas užsitęs ilgai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(34)
(3)
(31)

Komentarai ()

Susijusios žymos: