[Žinios trumpai] Ukraina jau naudoja vietinės gamybos „Burevij“: ką gali iš esmės perdarytas sovietinių laikų „Uragan“?  ()

2021 m. gruodžio mėn. pabaigoje, likus lygiai dviem mėnesiams iki plataus masto Rusijos invazijos pradžios, Šepetivkos gamykla gavo 16 sunkiųjų važiuoklių „Tatra T815-7“ partiją skirtą naujai Ukrainos salvinei raketų sistemai „Burevij“. Ir panašu, kad bent vienas toks ginklas pagaliau pateko į ginkluotąsias pajėgas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neseniai internete pasirodė vaizdo įrašas, kuriame užfiksuota „Burevij“ sistema Ukrainos karinėse pozicijose.

Iš pirmo žvilgsnio „Burevij“ yra sovietinis „Uragan“ ant „Tatra T815-7“ važiuoklės, tačiau pakeitimų yra ir daugiau. Svarbiausios naujovės slypi viduje - skaitmeninė ugnies valdymo sistema su komunikacijų technologijomis. Tai leidžia sujungti „Burevij“ su kitais mūšyje naudojamais ginklais, įskaitant dronus. Tai stipriai sumažina laiką nuo taikinių identifikacijos iki pirmųjų šūvių ir priešo sunaikinimo.

Be to, Ukrainos ginklų pramonė pagal „Taifun-2“ programą kuria naujas raketas, kurių nuotolis yra iki 65 km. Ukrainiečiai teigia, kad taip bus sukurtas savotiškas mažesnis HIMARS, ypač jei raketos bus tokios tikslios, kokių ir tikimasi.

„Tatra T815-7“ važiuoklę, galinčią pavežti iki 24,5 tonos, Ukrainos gynybos ministerija pasirinko kaip vieningą sprendimą visai sunkiajai artilerijai, raketinėms ir kitoms sistemoms. Ant šios važiuoklės bus montuojami ir priešlaivinių raketų paleidimo įrenginiai,  radarų kompleksas „Mineral-U“, didelio tikslumo raketų sistema „Vilcha“.

Specifikacijos

  • Kalibras – 220 mm;
  • Visas salvės laikas – 8,8 s;
  • Maksimalus šaudymo nuotolis – iki 36 km (įprastos raketos), iki 65 km („Taifun-2“);
  • Paveikiamas plotas – 326 000 m2;
  • Pasiruošimas atakai – ne daugiau kaip 2 minutės;
  • Važiuoklė – „Tatra T815-7“, 8×8;
  • Maksimalus greitis kelyje – 105 km/val;
  • Veikimo nuotolis su pilnais degalų bakais – 700 km.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(46)
(1)
(45)

Komentarai ()