[Žinios trumpai] Rusija sulaukė griežčiausio įspėjimo dėl Zaporožės AE: bus aktyvuotas NATO 5-asis straipsnis

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Benediktas 2022-08-21 08:36
Man atrodo Kremlių tenkina šitas variantas. Rusai, juk nesitiki, kad kariaus su NATO ir laimės. Sukels katastrofą ir NATO atvarys padėt Ukrainai, o rusai, kaip mat išves kariuomenę - štai ir puikus pasitraukimo planas. Tik dar Kremlius apkaltis Ukrainą, kad ji beneficiatorius ir ji susprogdino. Jei NATO tikrai nori padėt išvengt katastrofos ir užbaigt karą, tai turi padėt, dabar.
immortallt 2022-08-22 10:08
Kad ir tik ant popieriaus pradėtas karas prieš NATO, bet tai būtų dar didesnis postūmis ruskiams atgal. Jei dabar dar kažkokia apimtimi po metų kitų galėtų tikėtis atsikovoti dujų/naftos rinkos dalį darydami dideles nuolaidas ir tik spot rinkoje, tai po tokio veiksmo - kol bus gyvų dabartinių piliečių - amen. Taip pat prasidėtų realus putlerio aplinkos žmonių, ruskijos valstybinių įmonių turto nacionalizacija. To pačio gazprom turtas nėra vis dar nusavintas.
Dannas3 2022-08-22 13:04
zmogelis ryskiai nesigaudo, kas yra Nato 5 straipsnis. Ir ne Nato nesikis, nes tai tik padidintu tikimybe, kad ruskeliams kils noras panaudot atomine. Bet faktas kad ruseliai jei ir isbandytu atomine, tai butu labai ant tos ribos, kur nato galvotu ar jau reikia issikist ar cia dar neirodysi, kad rusai kalti, kaip ir siuo minimu atveju.
Benediktas 2022-08-22 14:08
Rusai, pagal savo reglamentus negali naudot atomines, nes viskas vyksta Ukrainos teritorijoje. Rusijos teritorijai gresmes nėra. Ukrainos uzgrobtos zemes, nera Rusijos teritorija.
Dannas3 2022-08-22 14:43
O gal jie traktuoja uzgrobtas teritorijas kaip savo, cia ir skirtumas. Dombaso ir Luhannsko teritorijas, bei kryma tai tikrai.
kukulis4 2022-08-22 16:49
Ruskio retorika paprasta - ka nupyzdinom - tas musu. O jeigu lysit prie to, kas musu - ginsim atominem. Visa problema, kad realybeje tai yra viso labo gazdinimai, kuriu ispildyt ruskiai patys supranta, kad negali. Buvo labai daug tikimasi, kad Europa/US atsitrauks del to, kad ruskiai padidino branduolinio pasirengimo lygi, bet neissigando. Buvo labai daug statoma ant to, kad issigas, kai prades zaist su Zaparozes AE, bet vakarai ir cia reaguoja labai teisingai. Buvo tikimasi, kad Krymo ukrainieciai neatakuos - atakavo, ir is ruskiu - nieko. Ir galiausiai, turbut ateina tas suvokimas, kad gazdinimai nebeveikia, o jei pamegins kazka realaus nuveikt su savo branduoliniu arsenalu, tai prevencinius smugius gaus ne tik is NATO, bet ir is tu paciu kinieciu.
Benediktas 2022-08-22 17:14
Nesvarbu, kaip jie traktuoja - visas pasaulis žino, kad jie tiesiog užgrobė tas teritorijas, Krymą irgi - tai vakarai turi moralinį ir teisinį (Budapešto memorandumas) pagrindą jiems jobinti atgal - todėl Kremlius ir nežengs šio žingsnio, jei nors kiek proto turi. O atrodo, kad turi, nes kaip rašė kukulis, jie patys mažina apsukas, netgi sakė, kad Ukrainos teritorijoje nenaudos branduolinio. Nors prieš tai grasino daug.
Dannas3 2022-08-22 18:59
Tai tas tai taip, bet faktas kad turi sita korta ir negali 100 proc zinot, kas jiems saus i galva. Nato butu 100 proc uztikrinti, kad nepanaudos branduolinio, pakartotu Jugoslavijos scenariju. Juk pretekstas jau buvo, turiu galvoj Bucos skerdynes. Dabar sika i bata, nes bijo ka gali issaukt. Benediktai nejuokink apie pasaulio morale. 80 proc pasauliui giliai nusispjaut kas ten ka uzgrobe. Kitai daliai labiau rupi, kad per daug nesumust rusijos.
Benediktas 2022-08-22 19:34
Nemanau, kad 80% pasaulio nusispjaut. Jei reikėtų kažkam paiškinimo po jobinimo atgal (nes nelabai domėjosi ir turėjo savo reikalų), tai visą informaciją galėtų rasti viešai - kas pradėjo karą, kas buvo daroma karo metų, kodėl reikėjo jobinti atgal ir t.t. Su pateisinimu problemų nebūtų. Nes po branduolkinių smūgių, tikrai visi (dauguma) eis žiūrėt kas čia darosi, jei žino, kas yra atominė bomba.
Dannas3 2022-08-22 19:44
As turiu galvoj kad 80 proc pasauliui sis karas tiek pat idomus, kiek mums idomus konfliktai Jemene ar Mianmare. O ka tu bandai pritempt nlb suprantu.
Benediktas 2022-08-22 20:16
Čia tu bandai pritemti dvi branduolines valstybes - JAV ir Rusiją (Pirmają ir antrają „ant popieriaus") prie Jemeno ir Mianmaro. Patikek, kai atomines sprogtų - mažiausiai 80% išsiaiškintų dėl ko ir kas kaltas.
kukulis4 2022-08-22 21:24
Cia yra turbut esmine senuju demokratiju daroma klaida "nu kaip cia taip galima sugalvot, gi negalima taip atplest dalies valstybes teritorijos, ir sakyt kad dabar cia mano". Problema tame, kad rusijai pajabat ka kas galvoja ir ka kas zino, pripazysta ar nepripazysta. De facto - Krymas dabar rusijos. Ir jiem dabar paaiskint, kad Krymas ne rusijos, galima tik viena kalba - ta, kuria kalbant byra dantys ir taskosi kraujai. I lankas... Kazkada buvau rades toki palyginima, kuris man visai patiko - isivaizduok, rusija - liutas, o visos aplinkines valstybes visokie zoledziai. Pasikvietes liuta i savanos G20 ar G8 tu gali jam kiek nori promotint veganizma ar vegetarizma, bet liutas vakarienei nores mesos. Liutas nera pakankamai stiprus, kad nudobtu koki begemota, raganosi ar meska, bet jis nuolatos apie tai svajoja, ir pasitaikius progai tikrai pabandytu. Liuto fundamentaliu suvokimu - zoledziai - maistas. Tie zoledziai, kurie issipisineja, bus edami pirmi, tie kurie neissipisineja, bus edami veliau. Bet vistiek visi bus edami. Ziurint is zoledziu perspektyvos, coexistint savanoj kartu su liutu galima vienu atveju - jeigu liutas yra be dantu ir be nagu. Kitu atveju liuto turi aplamai nebut.
Dannas3 2022-08-22 21:30
Viens apie jona, kitas apie sijona. Bet cia ir mano kalte, kad savaip supratau ka parasei, nes dabar ryskiai dimensijos prasilenkia