[Žinios trumpai] Rusija sulaukė griežčiausio įspėjimo dėl Zaporožės AE: bus aktyvuotas NATO 5-asis straipsnis  (13)

Pasak JAV ir Didžiosios Britanijos deputatų, jei Rusija surengs ataką prieš atominę elektrinę, Aljanso šalyse gali žūti žmonės.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-08-21 [Žinios trumpai] Rusija sulaukė griežčiausio įspėjimo dėl Zaporožės AE: bus aktyvuotas NATO 5-asis straipsnis  (13)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bendruomenių rūmų deputatas ir Specialiojo Jungtinės Karalystės gynybos komiteto pirmininkas Tobiasas Elwoodas pareiškė, kad Zaporožės atominės elektrinės ataka pažeistų NATO 5 straipsnį. Jis apie tai paskelbė tviteryje.

Elwoodas, komentuodamas „The Times“ straipsnį apie tai, kad Rusija ruošiasi netikros vėliavos atakai prieš Zaporožės atominę elektrinę, teigė, kad tai būtų NATO 5 straipsnio pažeidimas.

„Bet kokia tyčinė žala, dėl kurios gali atsirasti radiacijos nutekėjimas Ukrainos branduoliniame reaktoriuje, būtų NATO 5 straipsnio pažeidimas“, – sakė parlamentaras.

 

Rusijos ambasada Didžiojoje Britanijoje į britų pareigūno komentarą sureagavo, atsiųsdama Gynybos ministerijos publikaciją, kad „Kijevo režimas“ rengia provokaciją Zaporožės atominėje elektrinėje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(157)
(3)
(154)

Komentarai (13)