[Žinios trumpai] Tai būtų šokiruojanti ataka! Rusijoje perspėjama, kad absoliučiai visi išmanieji telefonai gali būti užblokuoti, juos teks išmesti į šiukšlyną  (2)

Kompanijos gali nuotoliniu būdu išjungti „iOS“ ir „Android“ operacines sistemas, kurias naudoja absoliuti dauguma išmaniųjų mobiliųjų įrenginių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Užsienio gamintojai gali išjungti visus išmaniuosius telefonus Rusijoje. Apie tokį scenarijų Rusijos televizijos kanalo „Zvezda“ eteryje kalbėjo Natalija Kasperskaja, Namų programinės įrangos produktų kūrėjų asociacijos pirmininkė.

Anot jos, hipotetiškai kompanijos gali nuotoliniu būdu išjungti įrenginius, veikiančius tiek „iOS“, tiek „Android“ sistemų pagrindu. Tai viena iš kibernetinio karo grėsmių, kurias Rusija stengiasi atpažinti ir įvertinti. Rusija tiek pramonėje, tiek buityje yra visiškai priklausoma nuo Vakaruose sukurtos programinės įrangos. Dėl to invazijos pradžioje Rusija viešai ėmė skatinti piratavimą.

Tačiau Natalija Kasperskaja mano, kad išmaniųjų telefonų išjungimas Rusijos Federacijai nebūtų katastrofa. Vietoje to šalies agresorės gyventojai naudotųsi nešiojamaisiais kompiuteriais, elektroniniu paštu ar senais mygtukais telefonais ar panašiais senais įrenginiais.

 

„Tai nėra kažkas, kas visiškai sunaikins Rusijos Federacijos infrastruktūrą“, – sako Kasperskaja.

Anksčiau Rusijos Federacijos Skaitmeninės ekonomikos plėtros fondo valdybos vadovas Germanas Klimenko perspėjo, kad rusai gali būti blokuojami išmaniuosiuose telefonuose naudojančiuose „iOS“ ir „Android“ sistemas. Jis sakė, kad išjungus automatinius naujinimus įrenginiai gali būti užblokuoti arba tiesiog taps pažeidžiamais.

(49)
(1)
(48)

Komentarai (2)