[Žinios trumpai] „100% tai ne sprogimas, tikrai ne raketa ir tikrai ne artilerijos sviedinys“: ekspertas skelbia, kaip Olenivkoje buvo nužudyti „Azov“ kariai  ()

Prieš „Azov“ kovotojus galėjo būti panaudoti termobariniai arba fosforiniai ginklai.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-08-21 [Žinios trumpai] „100% tai ne sprogimas, tikrai ne raketa ir tikrai ne artilerijos sviedinys“: ekspertas skelbia, kaip Olenivkoje buvo nužudyti „Azov“ kariai  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jei Olenivkoje, kur žuvo į nelaisvę paimti „Azov“ kariai, tikrai būtų įvykęs sprogimas, tai lovų, ant kurių gulėjo mirusieji, tiesiog nebūtų likę. Tai naujame interviu pareiškė buvęs Ukrainos saugumo tarnybos pareigūnas Ivanas Stupakas.

„Iš pradžių pasirodė informacija, kad ukrainiečiai neva sunaikino savo karius HIMARS. Nesąmonė. Esame įpratę, kad rusai nuolat šneka nesąmones. Tada pradėjo atsirasti nuotraukos ir tai pradėjo mane neraminti. Ten yra mūsų gynėjų kūnai. Kai kurie liko ant tų dviaukščių lovų. Atskiri mūsų karių palaikai buvo visiškai sudegę. Palaukite: sakė, kad tai sprogimas, bet jie buvo sudeginti“, – pastebėjo ekspertas.

Anot jo, sprogimo atveju nebūtų apanglėjusių kūnų. „95% gultų liko savo vietoje. Stogas šiek tiek įgriuvo, o lauke matosi apdegę langai... Jei būtų įvykęs sprogimas šie gultai būtų išvaryti palei sienas, nugriovę dalį sienų konstrukcijų. Bet viskas yra vietoje. Tai reiškia, kad kilo gaisras“, – sakė Stupakas.

Jis mano, kad prieš „Azov“ kovotojus galėjo būti panaudoti termobariniai arba fosforiniai ginklai. „Man sunku pasakyti, kas tiksliai tai buvo. Suprantu, kad yra didžiulis asortimentas įvairios amunicijos, kuri gali būti naudojama tokiam taktiniam, vietiniam padegimui, kad mūsų kariuomenė būtų taip sudeginta. Tai gali būti koks nors termobarinis ar fosforo ginklas, bet faktas lieka faktu: nebuvo sprogimo, tai nebuvo daugkartinio paleidimo raketų sistemų ar sviedinio smūgis. Tai buvo vidinis tyčinis mūsų karių sudeginimas“, – sakė ekspertas.

(29)
(21)
(8)

Komentarai ()

Susijusios žymos: