Ukraina medžioja ypatingą grobį – už jį Rusija atiduos bet kokį Ukrainos kalinį, net „Azovą“!  ()

Ukrainos Ateities instituto karo ekspertas, Aukščiausiosios Rados Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto konsultantas Ivanas Stupakas išreiškė nuomonę, kokiomis sąlygomis galimas kalinių apsikeitimas, jei okupantai surengtų Ukrainos belaisvių parodomąjį teismą Mariupolyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai jis kalbėjo rugpjūčio 21 d. informacinio teletono eteryje, atsakydamas į klausimą, kaip grąžinti sučiuptus Mariupolio gynėjus, jei okupantai įvykdys ketinimą surengti parodomąjį teismą.

„Keistis galima, neabejotinai galima, bet viskas priklauso nuo to, kas bus mūsų pusėje. Rusams tiesiog neįdomūs jokie eiliniai, puskarininkiai, karininkai. Pirmiausia rusus domina kadyroviečiais, antroje vietoje – Rusijos specialiųjų operacijų pajėgų kariškiai: karinė žvalgyba, FSB pareigūnai, jūrų pėstininkai, tai yra savotiškas karinis elitas. Jie sutinka apsikeisti šiais žmonėmis, visa kita jiems yra šiukšlės. Jei mes turime tam tikrą sąrašą tokių asmenų mainų fonde, tai yra apie ką kalbėti“, – aiškino Stupakas.

Jis įsitikinęs, kad Ukrainos kariuomenė ir atitinkamos valdžios institucijos kasdien stengiasi išspręsti mainų galimybę.

„Esu tikras, kad mūsų kariuomenė, SBU, policija, Nacionalinė gvardija dirba kiekvieną dieną, kad rastų tokius aukšto rango karo belaisvius iš Rusijos kariuomenės fronto, kad juos būtų galima iškeisti į mūsų gynėjus“, – pabrėžė Stupakas.

 

Karo ekspertas mano, kad Rusija sąmoningai pripažino „Azovą“ teroristais, kad vėliau surengtų jiems teismus.

„Rusams Azovo pulkas ir Mariupolio gynėjai yra vienas ir tas pats, policininkai, pasieniečiai, ginklą paėmę civiliai – jiems visi „azovitai“, teroristinė organizacija už Rusijos įstatymų“, – pabrėžė Stupakas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(43)
(13)
(30)

Komentarai ()