[Žinios trumpai] „Bosch“ kategoriškai atsisako bendradarbiauti su Rusija nepriklausomai nuo karo Ukrainoje baigties  ()

Visame pasaulyje žinomas pramoninis gigantas parduoda visas gamyklas Rusijoje, kategoriškai atsisakydamas bendradarbiauti su Rusijos Federacija ir ateityje


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vokietijos buitinės technikos, elektronikos ir automobilių sistemų gamintojas „Bosch“ negrįžtamai nutraukia veiklą Rusijos teritorijoje. Jie nebenori verslo santykių su agresore Rusija net ir ateityje, kai baigsis kruvino diktatoriaus Putino pradėtas karas Ukrainoje.

„Bosch“ parduoda gamyklas Rusijoje - tai yra net du dideli pramoniniai objektai viename iš Sankt Peterburgo rajonų, kurių vertė iki Rusijos invazijos į Ukrainą siekė 65–75 mln. eurų. Pats Vokietijos prekės ženklas tai aiškina sprendimu negrįžti į Rusiją po bet kokio karo veiksmų pabaigos varianto, rašo „Kommersant“.

Jau pradėta ieškoti pirkėjų. Ekspertai mano, kad turtą greičiausiai įsigys stambūs verslininkai iš Kinijos ir Turkijos. Tos gamyklos jau kurį laiką nebedirba, kaip ir absoliuti dauguma Vakarų investicinių objektų Rusijoje. Tiesiog dabar priimtas sprendimas į Rusiją niekada nebesugrįžti, net jei Putino karas prieš Ukrainą pasibaigtų.

 

Verta pažymėti, kad „Bosch“ nėra pirmoji Vakarų kompanija, kuri neplanuoja grįžti į Rusiją ir su ja bendradarbiauti po bet kokio karo užbaigimo varianto. Apie tokį sprendimą jau anksčiau skelbė Danijos bendrovė „Maersk“ - didžiausia krovinių gabenimo jūra ir uosto terminalų priežiūros kompanija pasaulyje.

(106)
(0)
(106)

Komentarai ()