[Žinios trumpai] Ukraina gaus superdronus! Patys naujausi, moderniausi ir galingiausi „Switchblade 600“ - Krymui šakės  (10)

Ukrainos karo pastangas prieš Rusiją netrukus gali sustiprinti naujo tipo didelių, JAV tiekiamų bepiločių orlaivių siunta.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tikimasi, kad JAV mokslinių tyrimų ir plėtros sutartis dėl 10 didesnių ilgo nuotolio „Switchblade 600“ dronų-kamikadzių bus sudaryta per ateinančias 30 dienų, teigiama pirmadienio „Defense News“ pranešime, kuriame cituojama Pentagono atstovė Jessica Maxwell.

JAV jau tiekė Ukrainai šimtus mažesnių „Switchblade 300“ ir „Phoenix Ghost“ bepiločių orlaivių.

„Switchblade 600“ dronai iš pradžių buvo pažadėti Ukrainai daugiau nei prieš penkis mėnesius. Kol kas neaišku, kada dronai pasieks karo draskomą šalį, nors tikimasi nustatytos pristatymo datos, kai bus sudaryta sutartis. „Forbes“ duomenimis, tikimasi tik 10 dronų, nes anksčiau „Switchblade 600“ buvo gaminamas tik bandomaisiais kiekiais, nenaudojant gamybos linijos.

Dronai-kamikadzės dar vadinami „slankiojančia amunicija“, gali būti naudojami priešo pajėgoms stebėti ir smogti įrangai bei kariuomenei. Ypatingi „Switchblade 600“ bepiločių orlaivių pranašumai yra didesnė sprogstamoji prieššarvinė apkrova, didesnis nuotolis ir galimybė ilgesnį laiką žvalgytis teritorijoje prieš detonaciją.

„Switchblade 600“, skirtas smogti didelėms šarvuotoms transporto priemonėms ir tankams, gali skristi iki 40 minučių 40 km atstumu. Priešingai, „Switchblade 300“ gali skristi tik iki 15 minučių 10 km atstumu.

 

Ekspertai mano, kad didžiųjų bepiločių orlaivių suteikimas gali padėti Ukrainai atgauti prarastą teritoriją Chersono srityje ir Kryme.

Samuelis Bendetas, bepiločių orlaivių ekspertas, dirbantis Karinio jūrų laivyno analizės centre ir Naujojo Amerikos saugumo centre, „Defense News“ sakė, kad dronai „gali būti labai svarbūs ukrainiečiams ruošiantis atakai prieš Chersoną ir Krymą, nes jie gali būti paleisti už Rusijos priešlėktuvinių sistemų pasiekiamumo ribų ir padaryti žalos Rusijos infrastruktūrai“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(69)
(2)
(67)

Komentarai (10)