[Žinios trumpai] Skelbiamas didžiulis kriptovaliutų žlugimas – kriptokasybos įmonės jau parduoda įrangą už milijonus dolerių  (5)

JAV įsikūrusi „Bitcoin“ gavybos įmonė „Stronghold Digital Mining“ jaučia įtampą po pražūtingo kriptovaliutų žlugimo, kuris šiemet sukrėtė šį sektorių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Tom's Hardware“ duomenimis, bendrovė turėjo parduoti 25 200 savo „kasybos“ įrenginių, kad išsigrynintų 67,4 mln. dolerių.

Šis žingsnis gali nurodyti būsimus dalykus. Šiais metais kriptovaliutų vertė drastiškai sumažėjo ir vien per pastaruosius šešis mėnesius nubraukė 59 procentus nuo savo buvusių skaičių. Todėl daugelis šios industrijos šakų, įskaitant anksčiau labai pelningą kriptovaliutų „kasybos sektorių“, dabar jaučia įtampą.

Vis dėlto „Stronghold“ žaidimas toli gražu nesibaigė. „Tom's Hardware“ duomenimis, bendrovė vis dar turi 16 000 „kasybos“ įrenginių, sunaudojančių nuo 50 iki 55 megavatų elektros galios.

Dėka savo naudojamų elektros generatorių techniškai jie netgi gali generuoti 165 megavatus galios. Neigiama pusė – du iš tų kriptovaliutų generatorių degina anglies atliekas, kurios yra anglių kasybos veiklos šalutinis produktas.

Šią industriją dažnai traukia „nešvari“, pigi energija. Yra net keletas kriptovaliutų įmonių, norinčių atgaivinti mirštančias anglies jėgaines.

 

Taigi, kas toliau? „Tom's Hardware“ teigimu, „Stronghold“ tikisi atlaikyti audrą ir atlikti keletą svarbių pirkimų, kai kriptovaliutų rinkos vėl atsigaus.

Tačiau pagrindinių kriptovaliutų, tokių kaip „Ethereum“ ir „Bitcoin“, nuosmukis pasirodė gana ilgalaikis. Vien praėjusią savaitę šių dviejų valiutų vertė nukrito 18 ir 13 procentų.

 

Tai reiškia, kad kadaise labai paklausi aparatinė įranga, kurią, pavyzdžiui, „Stronghold“, naudojo kriptovaliutų gavybai, nebėra tokia pageidaujama, kaip anksčiau, o ypač labai krinta grafikos plokščių kainos.

Nors šis kainų kritimas gali būti naudingas žaidėjams, tai yra bloga žinia kriptovaliutų gavybos operacijoms, kurios dabar stengiasi susigrąžinti savo nuostolius, kaip tik išgali.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(19)
(11)
(8)

Komentarai (5)