Visoje Europoje tiesiog beprotiškos elektros kainos: skelbiamas žemėlapis, kiek kainuoja elektra skirtingose valstybėse (Foto)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Siguas 2022-08-25 10:42
Šioje srityje Putinas laimi. Manau jis tikisi, kad rinkėjai demokratiškuose vakaruose nubalsuos už rusijai palankius politikus pamatę sąskaitas už elektrą, dujas, apšildymą.. Nors aš manau, kad rusijos įtaka energijos kainoms siekia tik kokius 30%. Pagrinde infliacija didelė dėl Covid19 politikos, ir visa tai kas buvo vykdoma 2020,2021m. Daug komentarų prirašiau, kad taip bus.
technologas 2022-08-25 11:53
Šiaip dujos pradėjo brangti dar iki “specoperacijos”.
immortallt 2022-08-25 12:23
Tai sakai, patys ruskiai nežinojo, kad bus "specoperacija", todėl dujų tiekimo sumažėjimas buvo atsitiktinumas? Aš visgi manau, kad ruskiai dar 1,5 metų prieš pradėjo mažinti dujų tiekimą, ištuštino savo dujų saugyklas Europoje ir jei ne itin šilta žiema, ruskiai būtų užspaudę vokiečius su italus tiek, kad nebūtų jokios paramos Ukrainai. Buvo šilta žiema, ir net užsukus pilnai dujas, nebūtų pavykę tiek prispausti ES. Dėl to ir vasarį prastovėjo ruskiai "ale pratybose".
iPienius 2022-08-25 12:33
rusai sitoj vietoj visiskai nekalti ir labai teisingai daro, kad mazina dujas. Europa pradejo gaut savo debiliskos politikos rezultatus, kur visa energija paremta bus dujomis ir veju. viskas butu su veju gerai, bet reikia, kad butu ir kitu generavimo saltiniu, kaip atomines. poltika paremta, kad kai nera vejo, tai degins dujas. geriau ijungt ir pastoviai laikyt atomines, o vejas butu kaip papildoma generacija. tiesiog atsinaujinanti energetika nera tokia pajegi, kad butu galima remtis vien ja. pvz atsidarius litgirdo duomenis, tai vasara vejo gamyba is 600+ MW instaliuotos galios buna vos keli megavatai. labai retai iki 100. kas yra vos keli procenai galima statyt tukstancius tokiu elektriniu, bet jei gamyba bus nuline, tai vistiek gausis nulis, o turint atomines nereiktu jokiu rusisku duju. o siaip kaina tik kils. dabar duju kaina kasdien kyla vos ne 20%. uzsidaro trasu ir chemijos gamyklos, tai nebus ne tik elektros, bet ir maisto
kestutisz 2022-08-25 12:50
Ten dar buvo kitas niuansas - jiem reikėjo "legalizuot" NS2, na mol mažinam srautus tiek, kad mirtinai reiktų naujo vamzdžio. Po to dar prireikė užpult Ukrainą - ir jau kaip pasakoje liks prie suskilusios geldos.
Benediktas 2022-08-25 12:53
O taip, Kremlius - visiškai nekaltas, reikėjo atiduot jiems Ukrainą ir gyventume pigiai. Vakarai kalti, kad nepagalvojo prieš 20 metų, kad Kremlius puls Ukrainą, o tai gyventume jau nenaudodami dujų.
immortallt 2022-08-25 13:16
Vėjo ir saulės problema ne ta, kad nėra atominės, o ta, kad vėjo ir saulės yra per mažai. Atominė energetika su vėju ir saule iš principo nesuderinama vos tik vėjas ir saulė viršija 20% pagamintos elektros. Prievartautojas nekaltas, kad jis prievartauja, pedofilas nekaltas, kad tvirkina vaikus, teroristas nekaltas, kad sprogdina mokyklos autobusą, žudikas nekaltas, kad papjauna tavo visą šeimą, o vagis nekaltas, kad vagia. Dėl visko sąžiningi žmonės, pareigūnai, valdžia, ateiviai.