[Žinios trumpai] Ukraina paskelbė apie naujausią situaciją su HIMARS: kiek rusai jų sumedžiojo ir kiek jie sudaužė Rusijos bazių  ()

Ukrainos gynybos ministerija paneigė daugybę Maskvos pareiškimų apie daugkartinio paleidimo raketų sistemų HIMARS (MLRS) sunaikinimą Ukrainoje. Visi įrenginiai yra nepažeisti ir toliau efektyviai atlieka užduotis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Atitinkamas įrašas buvo paskelbtas „Twitter“ rugpjūčio 26 d.

Ukrainos ministerija neįvardijo tikslaus daugkartinio paleidimo raketų sistemų skaičiaus, kurios yra Ukrainos ginkluotųjų pajėgų gretose. Ji tik pažymėjo, kad turi daugiau nei 20 HIMARS įrenginių ir analogų: M270 ir HIMARS. Rusams nepavyko nė vieno iš jų sunaikinti.

„Visi tvarkoje“, – patikino kariškiai. Jie taip pat apibendrino įspūdingus šių MLRS darbo rezultatus.

„50 ir daugiau Rusijos sandėlių su ginklais ir amunicija išėjo iš rikiuotės“, – rašė Ukrainos gynybos ministerija.

 

Reikia pažymėti, kad, anot ekspertų, HIMARS ir jo analogai padarė lūžio tašką Ukrainos fronte. Jų dėka Ukrainos ginkluotosios pajėgos per pastarąjį mėnesį sugebėjo sunaikinti Rusijos Federacijos okupacinės armijos vadavietes, bazes, sandėlius su įranga, amunicija ir kuru bei tepalais užnugaryje iki 80 km atstumu nuo fronto linijos. Dėl to rusai prarado puolimo potencialą, RF ginkluotųjų pajėgų veržimasis į frontą praktiškai sustojo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(92)
(1)
(91)

Komentarai ()