[Žinios trumpai] Kryme precedento neturinti panika - „panikos lygis viršija lūkesčius“  ()

Apie artėjančią pusiasalio deokupaciją kalbėti dar anksti, mano karo ekspertas Aleksejus Melnikas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Virtinė sprogimų laikinai okupuotame Kryme sukėlė precedento neturinčią paniką. Tačiau apie artėjančią pusiasalio deokupaciją kalbėti dar anksti.

Tai interviu „OBOZREVATEL“ teigė karo ekspertas Aleksejus Melnikas. Jo nuomone, panika pusiasalyje net pranoko lūkesčius. Tačiau išvados dėl artėjančios Krymo deokupacijos tebėra „per daug optimistinės“.

„Manau, kad tai per daug ankstyvos ir per daug optimistinės išvados apie tai, kas vyksta Krymo pusiasalyje. Kartu turiu pripažinti, kad ten kilusios panikos lygis taip pat šiek tiek pranoko lūkesčius. Galima kalbėti apie politinius ir strateginius tikslus, kuriuos Ukrainai pavyko pasiekti, nepaisant to, kad mūsų šalis šių smūgių nepripažįsta. Politinis šių veiksmų efektas gerokai pranoko lūkesčius“, – sakė Melnikas.

Ekspertas paaiškino, ką turėjo omenyje kalbėdamas apie politinį efektą. Anot jo, pagal karybos klasiką, bet kokie kariniai veiksmai turi grynai karinius arba karinius-politinius tikslus.

 

„Smūgio Novofedorovkoje tikslas buvo sunaikinti ginklų ir lėktuvų atsargas. Džankojuje, be ten buvusių atsargų sunaikinimo, buvo užsibrėžtas tikslas bent laikinai išjungti transporto infrastruktūrą, pakenkti logistikos grandinei. Nežinau, kiek jie vertino šį antrąjį politinio efekto komponentą, bet čia reikia pripažinti, kad šis smūgis buvo itin efektyvus, siekiant politinių tikslų“, – sakė jis.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(78)
(1)
(77)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: