[Žinios trumpai] Tai būtų precedentas, po kurio Vakarų šalys Ukrainai duotų puolimui skirtą šiuolaikinę NATO techniką: viskas priklauso nuo Vokietijos  (1)

Karo ekspertas Anatolijus Kravčiukas papasakojo apie šiuolaikinės ginkluotės perdavimo Ukrainai sunkumus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karininkas Anatolijus Kravčiukas naujame interviu papasakojo apie Vakarų šalių ginklų perdavimo Ukrainai ypatybes. Karinio eksperto požiūriu svarbus įvykis bus Vokietijos pritarimas iš Ispanijos perkelti NATO standartus atitinkančius tankus.

Kravčiukas sakė: „Jei mes eisime į puolimą, o mes eisime į puolimą, tada mums tikrai reikia šarvuotos technikos. Štai kodėl Ispanija dabar kelia NATO tankų perdavimo mums klausimą. Tai ne sovietų tankai, kaip buvo iki šiol. Klausimas tik, ar Vokietija su tuo sutiks“.

Ispanija turi 327 „Leopard 2“ tankus. 108 iš jų yra anksčiau Vokietijai priklausę „Leopard 2A4“. Jie Ispanijai kaip ir nėra reikalingi - Ispanija juos anksčiau siūlė Peru pajėgoms, tačiau šios jų atsisakė dėl logistikos sunkumų. Tai nėra nauji tankai, bet jie turi rimtų pranašumų prieš sovietinius T-72. Jų perdavimas Ukrainai nėra įmanomas be Vokietijos - šių tankų gamintojos - sutikimo.

 

Kravčiuko paaiškino: „Ispanai yra pasirengę perduoti vokiečių tankus, bet pagal tarptautinius įstatymus tankų gamintojas, tai yra Vokietija, turi su tuo sutikti. Jei sutiks (vokiečiai dabar bendradarbiauja su mums), tada mums tai bus labai svarbus precedentas ir po to kitos šalys galės mus aprūpinti NATO ginkluote“.

Iki šiol NATO šalys Ukrainai perdavė tik savo senus sovietinius tankus. Jų privalumas tas, kad ukrainiečiai moka jais naudotis.

(39)
(0)
(39)

Komentarai (1)