[Žinios trumpai] Ukraina iš JK gaus moderniausius povandeninius dronus: skelbiama, ką su jais darys ir kodėl tai gyvybiškai būtina  ()

Jungtinė Karalystė planuoja Ukrainai perduoti povandeninių dronų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmoji Ukrainos karinio jūrų laivyno karių grupė pradėjo mokytis dirbti su nepilotuojamais povandeniniais dronais. Jungtinė Karalystė juos skirs kaip karinės pagalbos Ukrainai dalį. Tai rugpjūčio 27 d. paskelbė oficialus JK vyriausybės portalas.

Britų povandeniniai dronai padės Ukrainai išvalyti pakrantės zoną nuo Rusijos minų ir taip panaikinti Juodosios jūros uostų blokadą. Iš viso planuojama perduoti šešias nepilotuojamas sistemas: trys iš jų bus paimtos iš kariuomenės sandėlių, dar trys bus nupirktos papildomai.

Britų dronai yra skirti veikti iki 100 metrų gylio vandenyse. Juose yra jutikliai, galintys rasti atpažinti sprogstamuosius įtaisus, kad vėliau juos būtų galima pašalinti. Planuojama jais naudotis išmokyti dešimtis ukrainiečių jūreivių. Kursas truks apie 3 savaites. Programoje, be kitų, dalyvaus JAV karinio jūrų laivyno ekspertai.

 

„Ši gyvybiškai svarbi įranga padės Ukrainai savo vandenis paversti saugiais, padės Kyjivui eksportuoti grūdus ir rems Ukrainos ginkluotąsias pajėgas siekiant apsaugoti savo pakrantę ir uostus“, – sakė gynybos sekretorius Benas Wallace'as.

(48)
(2)
(46)

Komentarai ()

Susijusios žymos: