Super geros žinios iš Vokietijos! Atliktas titaniškas žygdarbis, jau skelbia visišką nepriklausomybę nuo rusiškų dujų!

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

donatasv 2022-08-30 12:20
Man tik vienas dalykas nesuprantamas mato tie patys vokiečiai, kad cisternos pildosi tai kokio velnio reikia skleist paniką? Kad galėtų kaitint biržas ir augint kainą?
immortallt 2022-08-30 14:23
Tai užpildo jie tas saugyklas, nes kainomis permuša kitų pasiūlymus. Be Vokietijos dar yra Italija ir Prancūzija. Prancūzija šiaip žiauriai prisidėjo prie dujų kainų kilimo, nes pradėjus tikrinti reaktorius, gavo ataskaitą, kad pusę jų yra kritiškai pavojingos būklės ir reikia neatidėliotinų remontų. Juos sustabdė ir tą elektros paklausą kažkuo pakeisti reikia.
Benediktas 2022-08-30 14:32
Bet tai prancūzai irgi dundukai, kai Rusija sumažino dujų tiekimą Europai, sugalvojo savo reaktorius remontuot. Garantuotai dar būtų metus ar porą praveikę.
donatasv 2022-08-30 14:42
Geriau nei vokiečiai uždarė ir fsio. Jei atėjo laikas remontuoti, reikia imti ir remontuoti, nes delsimas ir sutaupyti pinigai gali išlyst per gerklę su pasekmėmis įvykus tragedijai. Bent jau mano toks požiūris.
Benediktas 2022-08-30 14:45
Prisimenu, kai rašinėjai: iš kur gaus dujų ES, jei ne iš Rusijos, sušals.
donatasv 2022-08-30 14:56
Ir kas čia keisto? Net ir dabartinė dujų kilmės šalis nelabai aiški, net ir perkamos iš OPEC su rusišku kvapeliu tik su papildoma priemoka panašu pirikūpui. Užkiša gerkles tokių kaip tu, užmaskuodami rusiškas dujas... Baltarusiškas bulvių maišas labai tiksliai ir aiškiai pasakė, nebijokit sankcijų gaminkit, nepirks Europa, parduosim Afrikai, o tie parduos Europai.
immortallt 2022-08-30 14:56
Prancūzai pigios elektros labai nori, tai ir neinvestuoja į infrastruktūrą, ir vis stumia tolyn į ateitį išlaidas. Nu nes kitaip atominė patampa labai brangi. Ir prisistūmė tolyn į ateitį, kol išėjo į viešumą, kad branduolinės avarijos Prancūzijoje gresia ant kiekvieno kampo. Tai sakai reikia palaukti, kol radiacija pradeda tekėti į aplinką, ir tik tada išjungti? Čia mes apie saugią atominę kalbame? Jie jau turėjo būti prieš kelis metus uždaryti ir suremontuoti. Ar sulaukti rimtesnės avarijos reikia? Donatasv, vokiečiai atominių uždarymą suplanavo dešimtmetį prieš, o atomines pilnai pakeitė atsinaujinančia energija. Ir ne tik atomines, bet ir didelę dalį iškastinio kuro. Gal baik svaigti apie rusiškų dujų kvapą per OPEC. Laivais neplukdo ir į vamzdyną nepila, tam kam aplinkui atgabenti. Neturi ruskiai nei tiek SGD terminalų, nei kas ten iš laivų rimtesnių plaukia, į LT gabendavo ir su bunkeriavimo laivais.
donatasv 2022-08-30 15:18
Įrodymų neturiu, žiniasklaida ne aš tą gandą paleido.
HardAxe 2022-08-30 15:28
dėl elektros, tai pvz Švedijos šiaurėj elektra beveik už dyką. Pvz šiandien mažmeninė kaina 48ct vs 3ct. https://elspot.nu/ Tik reik nuvažiuoti, pasikrauti jos su fūra ar bent priekaba... Esami elektrotiekiai perkrauti:(
Benediktas 2022-08-30 15:56
Žiūrėk, kurios žiniasklaidos žinutės nepasitvirtina - ir tada mažiau jos skaityk. Neapsimoka skaityti įvairiausius šaltinius, ypač rusų ir tokius, kaip respublika.lt (Tomkaus) kurie rusų žinias perpasakoja.
immortallt 2022-08-30 16:11
Jei žiniasklaidoje perskaitysi, kad konkrečiai tave įvardija pedofilu, irgi visiems kartosi? Neplatink to, ko nepatvirtini kaip fakto ar bent iš kelių nesusijusių šaltinių informacijos. Ypač kai braižas - "sankcijos prieš ruskyną nevekia, todėl panaikinkime dabartines sankcijas, jos tik europiečiams kenkia", yra iki skausmo jau žinomas nuo pat Lietuvos nepriklausomybės laikų. Šiaip turbūt ir anksčiau, bet per prastai istoriją moku.
AJ 2022-08-30 19:09
Sumazino atominiu elektriniu galia, nes pas ju upes pradejo kaisti nuo karscio, tai nera gerai ekologijai, kai temperatura upes 30 laipsniu ir daugiau. Taip pat del karscio lydosi saliu jungimieji laidai, aprupina tik vietiniam tiekimui. Prancuzija niekaip negali eksportuoti tos elektros Vokietijai. O remontas siaip tikriausiai daro, nes vistiek dirba puse pajagumu, tad puikis metas juos paremontuoti ir ruostis ilgai ziemai.
AJ 2022-08-30 19:11
Be to Elonas Muskas net sake, atomines elektrines yra saugios, nebent jos pastatytos papludimiuose, kur gali kilti cunamis nuo zemes drebejimo.
iPienius 2022-08-30 20:49
jos ir yra saugios ir butu dar saugesnes, jei 40 metu butu dirbama link AE tobulinimo ir saugumo. o po cernobylio niekas rimtai nepletojo nauju technologiju, todel turim tai, kad atominiu pastatymas yra ilgas, branguss, elektra nera tokia pigi, kokia noretusi