[Žinios trumpai] HIMARS tiesiog sumals Rusiją: pasaulyje yra tik viena sistema, kuri gali pasipriešinti  ()

Karo ekspertas Sergejus Grabskis sako, kad nuo HIMARS gali apsaugoti tik vienas ginklas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Oro gynybos sistema, kurią šiandien naudoja Rusijos kariuomenė Ukrainoje, buvo sukurta sovietmečiu, todėl nepajėgi numušti šiuolaikinių ginklų. Ji mažai ką gali padaryti prieš HIMARS raketas, mano karo ekspertas Sergejus Grabskis.

„Antivirusas mato tik tuos virusus, prieš kuriuos kovoti buvo sukurtas. Yra ir kitų virusų. Šiuo atveju HIMARS yra tas „virusas“, kurio nemato Rusijos oro gynybos „antivirusinė sistema“. Jai nėra galimybės su juo kovoti, nes paleidžiama daug raketų ir jos atlieka didžiulius taškinius smūgius, o oro gynybos sistema buvo paruošta kovoti prieš orlaivius ir sunaikinti taikinius dideliame aukštyje. Todėl negalima sakyti, kad Rusijos oras gynyba yra efektyvi prieš šiuolaikinius ginklus, kurie tarnauja Ukrainos kariuomenėje. Ji tiesiog negali jų sulaikyti“, – aiškino ekspertas.

Grabskis pripažįsta, kad tik Izraelio „Geležinio kupolo“ sistema gali kovoti su HIMARS. „Reikia suprasti, kad rusai tiesiog neturi galimybių atremti šiuolaikinių ginklų atakas, jei kalbame apie HIMARS. O jei kalbame apie didelio tikslumo aktyvius raketinius sviedinius, tai jokia raketa negali jų perimti“, – pridūrė jis.

(44)
(2)
(42)

Komentarai ()

Susijusios žymos: