[Žinios trumpai] Ukrainos „MiG-29“ atakuoja HARM raketomis: pirmasis video publikuotas internete  ()

Ukraina paskelbė vaizdo įrašą, kuriame matyti, kaip „MiG-29“ šaudo JAV pagamintomis antiradarinėmis raketomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos oro pajėgos paskelbė trumpą vaizdo įrašą, kuriame parodyta, kaip atrodo, naikintuvas „MiG-29“, šaudantis JAV pagamintomis antiradiacinėmis raketomis AGM-88 HARM. Vaizdo įrašas pirmą kartą buvo paskelbtas Ukrainos oro pajėgų socialiniuose tinkluose 2022 m. rugpjūčio 30 d.

Vaizdo įraše matoma, kaip Ukrainos pilotas lipa į savo „MiG-29“, kyla kartu su kitu naikintuvu, paleidžia kelias raketas ir atlieka manevrus tiek dideliame, tiek mažame aukštyje. Po lėktuvo sparnais galima pamatyti antiradiacines raketas AGM-88, kartu su R-73 trumpojo nuotolio oras-oras raketomis. Vieną akimirką vaizdo įraše aiškiai matomas AGM-88 paleidimas.

Kurį laiką buvo spėliojama, ar Ukraina naudoja amerikietiškas AGM-88 HARM, kurios nebuvo pritaikytos „MiG-29“ orlaiviams. Rugpjūčio 8 dieną JAV gynybos departamentas patvirtino, kad Ukrainai atsiuntė AGM-88 raketas.

 

„The War Zone“ pranešime, kuriame cituojamas neįvardytas JAV gynybos pareigūnas, teigiama, kad ukrainiečiams pavyko integruoti AGM-88 į savo „MiG-29“.  AGM-88 HARM („High-speed Anti-Radiation Missile“ - „Greita priešradarinė raketa“) buvo sukurta dar devintajame dešimtmetyje. Ji skirta aptikti radijo spinduliuotę, pvz., radarus ir trukdžių įrenginius. HARM veikimo nuotolis yra iki 150 kilometrų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(46)
(0)
(46)

Komentarai ()

Susijusios žymos: