Skelbiama, kiek rugsėjo mėnesiui kainuos elektra vartotojams, patekusiems į garantinį tiekimą: skaičiai šokiruojantys

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2022-09-01 12:43
Aš ir buvau perlas energija klientas. Buvau priverstas pasirašyti sutartį su nauju tiekėju nepatikėsit kokį planą ir už kokią kainą pasirinkau. Neterminuotą dieninė el energija 72ct/kWh beveik, o naktinė 52ct beveik ir nesigailiu nes esu gaminantis vartotojas. Aš manau, kad labiausiai šioje situacijoje nukentės tie kas bandys gudrauti pasirinkdami ilgalaikes sutartis su geriausia kWh kaina su krūva visokių nuolaidų, nuo kurių neis pabėgti nesibaigus terminui nesumokėjus pilnos kainos. O energijos kainos gali vėl gryžti į savo vėžias. Šiaip ES su tokiom el. biržos politikom rizikuoja sukelti Europoj ir pasaulyje naują super recesiją.
Šaras 2022-09-01 13:20
Na reikia skaityt sutartis. Pvz. enefitas savo superžalią fiksuoja 72mėn, sąlygose parašyta kad yra ~105€ rezervavimo mokestis, kurį kas mėn sumažina po ~1.5€. Išeisi po mėn, turėsi sumokėt 103.5€. Užfiksavęs per porą mėn tiek sutaupiau.
kestutisz 2022-09-01 15:53
Kol kas nedariau nieko, nors privalėjau "laisvai rinktis" - praeitas mėn gavosi 34/kwh cnt (vietoj baudos gavau koNpensaciją!), Net įdomu kiek šis bus, kažkokia loterija :))) Dėkui partijai ir vyriausybėje lygioje vietoje sukurtą pramogą!
iPienius 2022-09-01 17:36
ignicio brangiausias 2 zonu planas jau yra 96 ct. vienos zonos apie 77 ct. kol kas laimi tik gaminantys vartižotojai, bet po nauju metu keisis pasaugojimo planai, tai gali buti per ten visi nuskausminti
bahuriux 2022-09-01 18:43
Nebent nacionalizuotu mano priduotą energiją. Kaip tik turėtu mažėti pasaugojimo procentas nes perdavimo ir energijos kainos dar niekada taip nesiskyrė. Ta prasme jei už naudojimasi tinklais dabar yra 4,5ct/kWh, tai nukritus elektros energijos kainoms iki tarkim kokių 1ct/kWh aišku kad bus nustatytas naujas procentas tarkim iki kokių 75%. Nes tiesiog energija būtu bevertė lyginqnt su tinklų paslauga. O dabar kyla energijos kaina, tai tinklų dalis galutinėj kainoj išvis nereikšmingas procentas, tai ir turėtu nustatyti dar mažesnį procentą, gal kokia 15-20%. Aš čia kalbu apie 4 atsiskaitymo būdą. Kitas dalykas, jei yra keičiama kainų politika už pasaugojimą, tada leidžiama rinktis kitą atsiskaitymo būdą iškarto. Pas mane kaip tik ir sueina tas terminas kad galiu keisti nuo balandžio 1d. 00 val. 00min. 00s. Ta prasme nuo tada, nuo kada ir keičiama kaina/procentai už pasaugojimą. Vistiek žadėjau pirkti EV vistiek būtu teke rinktis 2 atsiskaitymo būdą fiksuotai už galią, mano atveju apie 300€ metams. Nes kitaip neužtektu energijos dėl 4 atsiskaitymo būdo "nacionalizuotų" procentų. Dabar turėčiau jau būti sukaupes netoli 3000kWh. Rugsėjis ir spalis dar turėtu man būti į pliusą. Jei žiemą nebus -25C daugiau nei vieną mėnesį tikrai užteks iki kovo 1, nes kovas man jau buvo stipriai pliusinis.
immortallt 2022-09-02 08:09
Meanwhile, uošvis moka 14ct/kWh, negauna jokių subsidijų. Man elektra kainuoja grubiai 7ct/kWh (įskaičiuojant elektrinės nusidėvėjimą). Taip, tavo "nepasirinkimas", tau nieko nekainuoja. Ir mokesčių mokėtojams nieko nekainuoja. Priešingai nei tavo įsitikinimas, liberalizaciją pradėjo ne ši vyriausybė. Ir liberalizacija absoliučiai nėra nei priežastis, nei problema. Problema ir priekaištas šiai vyriausybei, kad liberalizaciją stabdė. Jei būtų pilnai liberalizuota rinka, dauguma (70-80%) turėtų mažesnę elektros kainą, nei dabar subsidijuojama ir tam nereikėtų nė cento iš biudžeto.
gytis13 2022-09-02 09:36
Va immortal pasistatė saulės elektrinę ir postringauja kokia naudinga liberalizacija. O jeigu neturi ir nenori statyti tos saulės elektrinės, tai tada belieka mokėti ir džiaugtis 70cnt/kWh tarifu. Nes be saulės elektrinės su šilumos siurbliu dabar beliktų nagus graužtis. Galų gale visiems saulės elektrinių ir neišeina pasistatyti, neveš nei tinklai nei išvis Lietuvos sistema nesusitvarkys su apkrovom. Taigi tai nėra sprendimas, kas spėjo tas spėjo, kiti kaip norite. Dabar bus saulės elektrinių statymo bumas, manau greitai pamatysim link ko tai veda.
bahuriux 2022-09-02 11:48
Nuo pagrindinių tinklų kaip tik yra nuimama apkrova kai veikia SE ir vėjas išmėtyti per visus tinklus, nes energija teka lokaliai labiau nei "globaliai". Žiemą kai nėra saulės tada taip apkrova yra tinklams. Beto pabrango visiems ne tik tiems kas elektra šildosi. Granulės 600€ tona, malkos nepamenu bet irgi kostmosas, dujos išvis šakės. Kas nenori statytis SE tik patys kaltinti gali save, kas nori, bet neturi galimybių statytis SE užjaučiu. Nutolusios SE neišeitis, nes draudimas, žemės "nuoma", aptarnavimo/eksplotacijos kaštai greit suėda visą naudą. Bet "nutolusios" SE savo sodybose ir tt, kai gali paskirstyti ant visų savo NT objektų šiokia tokia išeitis.
immortallt 2022-09-02 13:20
O jeigu neturi saulės elementų, turi pasirašęs elektros tiekimo sutartį ir gauni elektrą už 14-20ct/kWh. Kaip kad mano uošvis padarė. Arba jei jau susivėlinai pasirašyti, turi už 20-30ct/kWh. Arba postringauji apie tai, kaip valstybė turi pasirūpinti, tada skiri po 4-5 milijardus per metus elektros kainos subsidijavimui (panašiai kiek visas pensijų fondas), ir turi vis tiek elektros kainą už 30ct/kWh. Kai apsirūpinsime 60-70% elektros, elektra rinkoje kainuos kokius 30€/MWh. Tinklai viską veš, ko neveš - netvirtins. Tu manai, kad visuomeninis tiekėjas jei yra, elektros kaina maža, bet nesupranti, kad visuomeniniui tiekėjui kaina yra dar didesnė nei 70 ct/kWh, tik jis jos nesusirenka, o kapitalizuoja į skolą, kurią įprastai padengdavo imdami didesnę kainą už elektrą vėlesniais metais, arba, kaip dabar, iš biudžeto gaudami arti milijardo už pusmetį. Ir tau nerūpi tie paslėpti kaštai, kurie permetami ant visų mokesčių mokėtojų. Tau nerūpi, kad tie pinigai realiai ištaškomi į orą ir tai lėtina visos šalies augimą. Tu matai tik savo asmeninę piniginę.
gytis13 2022-09-02 20:17
Immortal kliedi. Kur tu dabar rasi kainą 30cnt/kWh?O jeigu žmogus savo laiku atsitiktinai pasirašė sutartį žema kaina, kažin ar ilgai taip bus, perlas tik pradžia. Visada yra laimingųjų kurie atspėja ateitį ir tada ima dėtis labai protingi. O dėl kainų biržą reikia pakratyti ir baigsis fantazijos "kiek nori tiek gaunu"