[Žinios trumpai] Kremlius į mirtį pasiuntė 25 000 karių: „okupantų grupuotė pasmerkta, Putinas niekada neduos tokio įsakymo!“ (Video)  ()

Dešiniajame Dniepro krante, Chersono srityje, esanti rusų okupacinė grupė yra pasmerkta, įsitikinęs Romanas Svitanas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Užsispyręs Maskvos nenoras išvesti savo okupacinę grupę iš dešiniojo Dniepro kranto Chersono srityje yra savižudiškas. Kremlius lengva ranka į mirtį išsiuntė 25 000 karių.

Apie tai interviu su rusų žurnaliste Julija Latynina per „YouTube“ kalbėjo karo ekspertas Romanas Svitanas.

Jis priminė, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos nutraukė visus Rusijos grupės pasitraukimo maršrutus Chersono srityje, sunaikindamos tris pagrindinius tiltus per Dnieprą. Okupantai yra katile.

Svitanas pabrėžė, kad sumani karinė vadovybė būtų išvedusi šią grupuotę prieš pusantro mėnesio, kad išgelbėtų savo karių gyvybes. Tačiau Kremlius, rinkdamasis tarp blogo ir labai blogo varianto, pasirinko trečiąjį – katastrofišką. Į šį katilą jis įmetė dar vieną kariškių grupę, padidindamas kariškių skaičių iki 25 000. Visų pirma, ten buvo perkeltas kariuomenės elitas - oro pajėgos.

„Rusai nėra pasiruošę šioms operacijoms, kurių, kaip suprantu, tiesiog nėra kam atlikti. Tai veda prie to, kad kai kurios fronto atkarpos tiesiog subyra“, – sakė karo ekspertas.

Jis patikino, kad dešiniajame Dniepro krante Pietų fronte įstrigusios rusų grupuotės ateitis yra apgailėtina.

 

„Priimtas politinis sprendimas laikyti grupuotę dešiniajame Dniepro krante reiškia, kad ši grupė bus sunaikinta. Įsakymo iš ten išvykti niekas neduos. Ši 25 000 žmonių grupė yra pasmerkta dėl politinio sprendimo. Jie ten sudegs iki paskutinio ruso, bet įsakymo išeiti negaus. To nebus“, – sakė Svitanas.

Jis pažymėjo, kad visi Rusijos Federacijos kariškiai buvo nušalinti nuo vadovavimo „specialiajai operacijai“. Tik Putinas gali duoti įsakymą palikti Chersoną. Tačiau jis to nesiims, nes tai bus jo asmeninis pralaimėjimas.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(87)
(1)
(86)

Komentarai ()