[Nuomonė] Ukraina pakartos Kalnų Karabacho karo taktiką: jau smogė Bayraktar dronai - „sėkmės tikimybė labai aukšta“!  ()

„Bet koks sprendimas yra susijęs su rizika. Tai ypač liečia puolimo operacijas. Bet jei toks sprendimas buvo priimtas, sėkmės tikimybė yra aukšta“, - teigia N. Beleskovas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nacionalinio strateginių studijų instituto, Karinės ir karinės ekonominės politikos skyriaus vyriausiojo konsultanto Nikolajaus Beleskovo nuomonė.

„Priminsiu istoriją: 2020 metais Azerbaidžano kariuomenė, maždaug 2–2,5 savaitėms, nutraukė Kalnų Karabacho gynybos liniją pietuose, tuo pat metu siekė izoliuoti teritoriją, kad priešas nesulauktų pastiprinimo.

Mūsų situacija, žinoma, kitokia – nes neturime tokio pranašumo sunkiosios ginkluotės srityje, kokį turėjo Azerbaidžanas. Tačiau turim kitką: priešo pažeidžiamumą dešiniajame Dniepro krante.

Vakar matėme, kaip iš mūsų pusės buvo naudojamas „Bayraktar TB2“, prieš tai sunaikinus priešo oro gynybą. „Bayraktar TB2“ naudojimas gali būti kaip kompensacija prieš priešo pranašumą klasikinėje pabūklų ir raketų artilerijoje. Antrame Karabacho kare su „Bayraktar TB2“ pagalba taip pat buvo išmušama Kalnų Karabacho artilerija.

Vienaip ar kitaip, greitos sėkmės tikėtis neverta. Puolimo operacija bus ilga ir sunki. Ir matome, kad mūsų kariuomenės komanda pasiruošė gerai.

Bet koks sprendimas yra susijęs su rizika. Tai ypač liečia puolimo operacijas. Bet jei toks sprendimas buvo priimtas, sėkmės tikimybė yra aukšta“.

Šaltinis: Mykola Bielieskov / Facebook

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(46)
(1)
(45)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: