[Žinios trumpai] Rusijai katastrofiškai trūksta ginklų – iš artimos sąjungininkės tikisi gauti galingas raketų sistemas „BrahMos“  ()

Rusija nori iš Indijos nupirkti viršgarsines priešlaivines sparnuotąsias raketas „BrahMos“ ir panaudoti jas taikiniams Ukrainoje pasiekti, tačiau nėra jokių ženklų, kad Indija galėtų jas parduoti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Anot „ArmyInform“, Rusijos bendros su Indija „BrahMos Aerospace“ įmonės direktorius Aleksandras Maxichovas pareiškė, kad Kremlius norėjo sudaryti susitarimą dėl priešlaivinių sparnuotųjų raketų PJ-10 „BrahMos“ tiekimo.

„BrahMos“ yra indiška sovietinės/rusiškos viršgarsinės priešlaivinės sparnuotosios raketos P-800 „Oniks“ modifikacija.

PJ-10 „BrahMos“ raketos yra 300–450 km nuotolio, 200–450 kg kovinės galvutės ir 3 tonų pradinio svorio. Ji gali būti paleista iš antžeminio paleidimo įrenginio, karinio jūrų laivyno paleidimo įrenginio arba naikintuvo Su-30. Pagamintų raketų skaičius neskelbiamas.

Rusijai trūksta P-800 tipo raketų. 40 iš jų panaudojo smūgiams Ukrainos pietuose. Pasak „Informacinio pasipriešinimo“ grupės (Ukrainos nevyriausybinis projektas, kurio pagrindinė užduotis – atremti išorines grėsmes informacinėje sferoje) karinio-politinio apžvalgininko Aleksandro Kovalenko, tai yra 10 % prieškario rezervo, kurį sudaro iš viso 400 vienetų.

 

Kita priežastis yra ta, kad Rusija sugebėjo pagaminti tik iki 55 raketų didžiausiu pajėgumu. Be to, yra pareiškimų, kad rusiškas P-800 turi tam tikrų techninių problemų, trukdančių juos aktyviai naudoti.

Taigi, tikriausiai, susiklosčius tokiai situacijai, Kremlius nusprendė Indijoje nusipirkti PJ-10. Bet, greičiausiai, tai neįvyks. Indija jį naudoja gynybos reikmėms konfrontuojant su Kinija. Be to, Indija turi vykdyti eksporto užsakymus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(31)
(6)
(25)

Komentarai ()