[Žinios trumpai] Po grėsmingų pirmųjų TATENA išvadų, Lietuva siūlo siųsti specialiąją JT misiją į Zaporožės AE

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

pirmas 2022-09-03 09:47
Pagal iniciatyvas kartais atrodo, kad Lietuvoje gyvena koks 100 mln. gyventojų, o ne du su trupučiu. Neturim nei vieno tanko, naikintuvo, nauji šarvuočiai šaudo blogai, o taip susireikšminę, visur stengiamės pasireikšti, nors nieko negalim - 0,6 procento gyventojų nuo visų Europos Sąjungos gyventojų...
Benediktas 2022-09-03 10:08
Bet pasiūlyti niekas netrukdo. Siūlymas geras. Einšteinas vienas atrado formulę e=mc2, bet naudojasi visas pasaulis, ji teisinga visoje visatoje, nors Einšteinas sudarė 0.000000001 nuo Žemės populiacijos. Tai nepadarė formulės mažiau teisingos. Aišku, kad Putinui nepatiktų toks dalykas labai. Bet kam dabar įdomu, kas patinka Putinui. Visi supranta, kad reikia užtikrinti AE saugų veikimą ir padaryti taip, kad sukurti Kremliui kuo nepalankesnes sąlygas tęsti karą. Manau tu prie šito irgi prisidedi. Lietuva – drąsi šalis.
Sausis 2022-09-04 00:12
Man atrodo, mes taip susišikom savo vardą tarptautinėj bendruomenėj, kad jau niekas mūsų siūlymų nebeklauso. O šitas siūlymas tikrai geras. Taivanas, reikalai su Baltarusija, o dabar dar nesąmonės su Kaliningrado tranzitu. Bet jau matom, kad URM dudunkams pagaliau dašilo, kad reikia tartis su kitom Europos šalim, o ne imtis ,,lyderystės", tik kad jau per vėlai. Dabar dėl vizų neišdavimo, pirmi nusprendė latviai, mes ir iškart galėjom taip nuspręst, bet anūkas jau atsargiai pradėjo kalbėt, kad pirma reikia su ES bendrai apie tai kalbėt :D Realiai tai ES nusispjaut ką mes nuspręsim su tom ruskių visom. Dėl Taivano tai tartis su niekuo iš ES nereikėjo, o dėl tokio šūdniekio, kurio jau kitos šalys pirmos ėmėsi, matai jau reikia tartis :D Matyt to debilo Briusely visi jau šalintis pradėjo, tai kažkiek protas į galvą atėjo.
Hmz 2022-09-04 10:46
O tu norėtum, kad mums aktualiais reikalais rūpintųsi fricai ar prancūzai?
immortallt 2022-09-04 15:26
Taip susišikome, kad tiesiogiai bendraujame su JAV sekretoriais, JAV prezidentu, Europos pagrindiniais politikais, o mūsų pastangos pastebimos ir įvertinamos tarptautiniu mastu tų pačių politikų? Gal baik žiūrėti ką prorusiški kremliaus politikai skelbia, tai tuoj pradėsi aiškinti, kad Lietuva rusų genocidą vykdo.
Sausis 2022-09-04 16:15
Tai kas kad bendraujam, kitos šalys irgi bendrauja, esam NATO ir ES sąjungose, tai turim bendraut ir taippat kaip ir kitos esančios sąjungose turi su mumis bendraut. Aš nematau, kad mūsų pastangos kažkaip įvertinamos tarptautiniu mastu. Ir kas ta sėkmė? Man tai sėkmė, kai kažkas seka mūsų pavyzdžiu. Taivano pavyzdžiu kas nors pasekė mus? Ne. Dėl Baltarusijos ėmėmės šokdint visą Europą, kad uždėt jai sankcijas. Ir matom rezultatą- kilo pasaulinė trašų krizė, tarakonas tapo rusijos vasalu, o Baltarusija, vienu iš placramu pult Ukrainą. Ukraina turi laikyt Baltarusijos pasieny pajėgas, vietoj to, kad jos vytų orkų pajėgas iš šalies, nes puolimas galima sakyt dėka mūsų, gali ,,pareit" ir iš Baltarusijos. Gi mes visą šitą vajų su kardeliais pradėjom, po eilinių suklastotų rinkimų, ėmėmės ,,lyderystės" Manai šito ,,failo" kitų šalių diplomatai nemato ir nesupranta? O dėl Kaliningrado tranzito tai išvis, JAV ir Vokietija už mus nuspręndė. Kaip jau rašiau, anūkui jau protas kažkiek į galvą atėjo ir pradėjo atsargiau kalbėt. Net dėl Kinijos prikando liežuvį. Aš jam galiu tik vieną kažkokį nuopelną priskirt, tai grųdų eksporto koridoriaus atidarymo įdėja, kuri dabar igyvendinta. Bet anščiau ar vėliau tai kas nors kitas būtų vistiek pasiūlęs.
immortallt 2022-09-04 17:33
Kas kad bendraujam? Iki šiol dažniusiai tik su jų atstovais buvo bendraujama, kad laiko negaištų, nes nelygiaverčiai buvome. Bet tau aišku skirtumo nėra, kad realiai kaip tik pakilome tarptautinėje diplomatikoje, ir kaip tik mes tapome daug svarbesni. Tau pigių dujų mainais už savo laisvę yra geras sandoris. Tu nepajėgus suprasti, kad diplomatija, tai ne autokratija. Matosi, kad absoliučiai nesiorientuoji politikoje, o ką jau kalbėti apie tarptautnę, jei manai, kad mes vieni patys galime savo nuožiūra viską nuspręsti. Tiesiog trykšta 12-16 metų paauglio mąstysena, kuri ir nesubrendo.
P69 2022-09-04 19:12
Man atrodo, kad jis tiesiog skaito prorusiškus puslapius ir tiek
immortallt 2022-09-04 19:39
Ir man toks įtarimas kyla, todėl ir paminėjau pigias dujas mainais už laisvę. Nu čia kaimynėlis man irgi praėjusią savaitę aiškino, kad geriau sovietinė armija nei ES armija (ne esmė, kad tokios nėra), kad tik elektra būtų pigesnė (turi saulės elektrinę, nes susidomėjo kai aš dariausi, tai labai klausinėjosi, tad dabar už elektrą nieko nemoka jis pats). Sakau, tai kad sovietinė armija išprievartaus jo anūkes, o patį užmuš arba paimtų į sovietinės armijos mėsą, o turtą išplėštų. Tai išraudo, susinervino ir pabgėgo. Įtariu, nes pats puikiai supranta, kad taip ir būtų, bet garo sveikai ir struktūruotai nemoka nuleisti.
Sausis 2022-09-04 20:47
O tai sprendimas dėl Taivano nebuvo mūsų vienų? Iki šiol iki karo, dauguma šalių bendravo per atstovus, dabar bendraujama tiesiogiai nes tokia butinybė dėl karo Ukrainoje, todėl tai nėra kažkoks ,,pakilimas" tarptautinėje diplomatijoje. Apie kokias tu pigias dujas kalbi? Kur aš tau rašiau, kad reikia aukot savo laisvę už jas? Tu matos iš tų kur visus kuriems nepatinką dabartinės valdžios politika, laikai vatnikais ar išdulkintom rusų propagandos smegenim. Žinok, man nereikia skaityt Respublikos, Laisvo laikraščio ir kito prorusiško šūdo, kad matyčiau, kas dedasi su mūsų užsienio politika, o rusiškų zombių tv irgi nežiūriu nes nemoku rusų kalbos.
immortallt 2022-09-04 20:56
Man nepatinka gan daug dabartinės valdžios veiksmų, bet sugebu kritikuoti struktūruotai ir pagrįstai. Pvz. Energetikos politikoje labai daug klaidų padaryta, tik į priešingą pusę, nei tu manai. Pirma, subsidijų nereikėjo iš viso mesti vartotojams visiems. Socialiai pažeidžiamiems tik skirti. Antra, liberalizacijos nereikėjo atidėti. Nebūtų atidėję, dabar 80-90% už elektrą mokėtų iki 25ct/kWh be cento subsidjų. Trečia, pernelyg daug palikta apribojimų atsinaujinančios plėtrai, tie patys 2 GW saulei, per daug biurokratijos pradėti gamybą ir pan. Tavo kritika tai juoką kelianti - outsaideriai tarptautinės politikos, bet niekada dar iki šiol nebuvome tiek įtraukti į tą tarptautinę politiką. Dabar jau ir pats sau prieštarauti pradedi. Įprastai neadekvačiai kritikuojantys antirusišką valdžią ir atkartojantys rusišką naratyvą yra vata. Koreliacija ir priežastingumas, jei šūdu smirda, vadinasi bent šūdu išsitepęs, o gal ir apsišikęs. Rusiškos TV žiūrėti nereikia, prikepa turinio Lietuvos išdavikai lietuviškai, už pinigus aišku. Tu nesugebi suprasti kas ta politika, ekonomika ir t.t., bet sugebi kažką atskirti Matyt visų galų meistras esi, jei prireiktų ir pats sau smegenų operacją pasidarytum, nes nu geriau išmanai. Taivanas tai iš viso pamirštas reikalas. Bendrai į Aziją eksportas per pusmetį augo 60%, t.y. ne tik nepasijautė Kinijos rinkos praradimas, bet ir išaugo eksportas į regioną daugiau, nei praradome Kinijoje. Ir atsikratymas priklausomybės nuo autoktarinės šalies kuri naudoja ekonomiką politikai, kai negauna ko nori yra pavojinga priklausomybė, realiai net blogesnė, nei vokiečių nuo rusų vamzdžio. Ką daro priklausomybė matome. Spjaudosi didžioji dalis pasaulio.
Sausis 2022-09-04 23:45
Blt kaip tu viską žinai ką aš sugebu ir ko ne, gerai, kad ir pats esi visų galų meistras. Gal dar gali pasakyt ką rytoj valgysiu vakarienei? Lietuvos verslo konfederacija, mokslininkai irgi neadekvatai išdavikai? Šiaip antirusiška valdžia Lietuvoj yra gan seniai ir nepamenu, kada jie pas mus buvo prorusiški, kokia neadekvati kritika jiems yra? Aš kur nors kritikuoju juos, kad nenori draugaut su Rusija, kaip dauguma vatnikų verkia? Problema yra, kad tu esi susireikšmines debilas, kaip koks Matas Maldeikis ar dabartinės URM ir konservatorių valdančiosios galvos. Nu ok gyvenk savo pasaulėly ir galvok, kad Lietuva dabar gali pakeist visą pasaulį, nes patapo superduper geopolitiniu viekėju, nors nei viena nei kita nėra. O dėl Kinijos tai dar pamatysim, visi kas kažkiek žino jų kultūrą sako, kad jie kerštauja truputį kitais laiko intervalais, ta prasme gali tau kažkas ,,pareit" už tavo nuodėmes ir už 10 metų.
HardAxe 2022-09-05 00:04
Šiai dienai Lietuva neturėtų problemų visom įmanomom jungtim pardavinėti elektrą, už brangiai. Jei tik jos būtų. O nebūtų visa ta pigi elektra ištekėjus į kaimynines šalis ir pakėlus elektros kainą iki "rinkos"? Aišku tada mes išloštume, ne permokėtume, bet tūlas pensininkas visvien matytų tokias pat kainas?
immortallt 2022-09-05 07:26
Sausis, tai sakai reikia mokintis kinų kalbą ir atiduoti viską, ko kinai užsigeis? Na pvz. Australijoje norėjo supirkti visą uostų infrastruktūrą. Tada sekantis žingsnis jų būtų australų įmonėms padidinti uosto paslaugų kainas, o savo įmonėms - sumažintų, taip sėkmingai ilgu laikotarpiu subankrotinant verslus. Australijos eksportas į Kiniją sudarė 30-40% viso šalies eksporto. Australija uždraudė kinams pirkti infrastruktūrinius objektus, Kinija uždraudė Australijos prekes. Kaip manai, kaip tai paveikė australus ir ar reikia klausyti tavo kekšiškos gyvenimo "išminties", t.y. už kepsnį lenktis nusimovus kelnes? Bendradarbiavimas su Kinija būtent link to veda. Jei nesugebi matyti, tai jau tavo problemos. Taip, yra kelios sritys, kuriose daug domiuosi. Lygiai taip pat kaip nuėjęs pas kardiologą nesistebėsi, kad jis tiek išmano apie kraujotakos sistemą, taip ir nesuprantu, ko stebėtis, kad ekonomistas-konsultantas savo temose išmano sritį. Menkavertiškumo kompleksas? Kad Lietuva turi didžiausią elektros deficitą. Estai beveik viską pasigamina, užtat ir putojasi. Latviai irgi pasigamina 70-80% berods. Lenkai dienos metu importuoja, naktį, bent anksčiau, net inscenizuodavo gedimus, kad nenumuštų per daug elektros kainos.
sub 2022-09-05 09:18
Mes laisva nepriklausoma šalis, galim turėt savo nuomonę, kuri nebūtinai sutaps su EU visomis narėmis. Tas sovietinis palikimas, oj būkime visi nuobodžiai vienodi, kad tik neišsišokti ir neparodyti kam nors, kad turim savo kitokią nuomonę. Čia tas pats, kas "oj ką žmonės šnekės", tai dabar "oj ką kitos Europos šalys apie mus pagalvos". Kodėl tamsta kritikos strėlių nelaidai į Vokeitijos ir Prancūzijos pusę, kai šios pirmiau savo reikalų žiūri, o ne visos Europos. Kodėl apie Vengriją nieko neparašei, ten iš vis 0 emocijų ką Europa pagalvos ar pasakys, toliau remia Xuilostaną.
sub 2022-09-05 09:34
Iš kur čia šitas myžnius atsirado, myža dėl kiniškų šudukų. Ką tavo mylima Kinija ir Baltarusija gero padarė dėl Lietuvos ką nors, kad mums turėtų rūpėti? Už kokias nuodėmes gali "pareit" kažkas? Už tai kad Lietuva ieškojo draugų ir surado draugų Kinijos priešų tarpe. Tai čia Kinijos problemos, jei jie nenori draugaut gali eit kartu su Rusijos laivu. Man tai 0 emocijų ką žmonės apie mane galvoja. Čia vergo sindromas, bijot ką apie tave kažkas pagalvos. Lietuva iš vergo sindromo išlipo prieš daugiau nei 30 metų manau, tai gal nebebijokim kritikuot stipresnio, jei jis neteisus.
immortallt 2022-09-05 11:04
P.S. pats nori, kad bendrautų su tavimi pagarbiai, bet pagarbos niekam kitam rodyti nė nemanai. Tiesiog dergti šalį tau norma, bet jei grubiau pasisako tavo atžvilgiu, tai apsižliumbi. O dar jei pasirodo nieko ir neišmanai, bet kritikuoji, tai kiti kalti.
Sausis 2022-09-05 11:24
Ne nu... Tiek akys užpiltos susireikšminimo, kad matai ir tiki tai ką nori matyti, bet ne tai kas ištikrųjų yra. Ko iš mūsų norėjo Kinija norėjo prieš mums šokant ,,ant ragų"? Mus kažkaip vertė viską jiems parduot, (pvz. mūsų uostą) ir pirkt ir darė dėl to diplomatinį spaudimą? Kas ir kaip prašė mūsų mautis kelnes? Galima buvo visus ryšius nutraukt tyliai ir be pasėkmių, kaip dabar kitos šalys ir daro. Tai Kinijai buvo nusišikt ant mūsų, vargiai ten kas labai žinojo apie mus, esam šalis kaip vienas mažesnių jos miestų ir visiškai nutraukus bendradarbiavimą, be Taivano pripažinimo, net diplomatinės notos nebūtume gavę. Beje, net ir tavo minima Australija, nepasekė mūsų pavyzdžiu, kodėl nes ,,lenkiasi nusimovus kelnes"?
immortallt 2022-09-05 11:30
Mus siekė spausti parduoti uostą. Tada atėjo krizė ir buvo pradėtas daryti spaudimas, tik kad nebuvo per kur spausti, nes mažai susiję, o tada dar atėjo finansinė krizė ir tapome nebeįdomūs - pasisekė. Tu dabar labai sieki tos priklausomybės, dzin, kad mums jinai nėra labai reikalinga, o dešimtmetį dėtos pastangos patekti į tą rinką davė labai mažai apčiuopiamos naudos. Akivaizdu, kad net neseki tiesioginių ir vietų įvykių. O tu visada elgiesi taip kaip dauguma? Omeny esi idealus pavyzdys, kai viešai paklausia kokia spalva (rodo į raudoną), du prieš tai atsako mėlyna, ir tu sakysi mėlyna? Islandija irgi buvo pirmoji pripažinusi Lietuvos nepriklausomybę, o čia net tiek nėra. Ir man bent jau akivaizdu, kad Taivanas mums pasiūlė kažką mainais, kas viešai negali būti pripažinta, bet kaip ir akivaizdu. Australijos eksportas į Kiniją vis dar apribotas.
P69 2022-09-05 11:55
Ir kai Taivanas praktiškai lustų monopolijoj, turėti tokį draugą yra gerai. Kaip tik sakyčiau, kad į ateitį labiau pažiūrėta, o ne, kad dabar gauti viena bulka daugiau.