[Žinios trumpai] Ukrainos žvalgyba gavo duomenis, kas nutiko Putino 3-ajam armijos korpusui: situacija tragiška  ()

Ukraina pareiškė, kad naujausia Rusijos grupuotė, kuri, kaip pranešama, žengia į fronto liniją, siekdama sustiprinti Maskvos karines pastangas, dar kelis mėnesius nebus pasirengusi kovai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Teigiama, kad Mulino mieste, Nižnij Novgorodo srityje į rytus nuo Maskvos, Rusijos 3-asis armijos korpusas yra pirmasis didelis naujas būrys, suburtas Ukrainos karui, Kremliui bandant pakeisti didžiulius karių nuostolius.

Naujausi žvalgybos duomenys rodo, kad rikiuotė juda į priekį geležinkelio linijomis. Konfliktų žvalgybos grupė (CIT) praėjusį mėnesį pranešė, kad įranga geležinkeliu gabenama į Neklinivkos geležinkelio stotį Rusijos Rostovo srityje, netoli sienos su Ukrainos Donecko sritimi.

Tačiau Ukrainos gynybos žvalgybos atstovas Vadimas Skibickis sakė, kad įrangos ir personalo problemos trukdo Rusijai suformuoti naują korpusą.

„Klausimas dėl 3-iojo armijos korpuso steigimo užsitęs iki lapkričio“, – sakė jis Ukrainos karinei televizijai ir pridūrė, kad Rusijai prireiks „trijų keturių mėnesių“, kol apmokys savo specialistus.

„Mūsų vertinimais, 40 procentų Rusijos karinės technikos nėra paruošta kovai. Ją reikia suremontuoti ir sutvarkyti“, - pridūrė jis.

Naujausia Rusijos naudojama įranga „į Ukrainos teritoriją pateko vasario-kovo mėnesiais“, o formuojami daliniai „vis dar yra aprūpinti sovietinio tipo ginkluote“.

„The Wall Street Journal“ pranešė, kad 3-iosios armijos korpusui besitreniruojantys kariai buvo girti ir vargino vietos gyventojus, o tai rodo, kad kariams trūksta drausmės padėti Rusijos karo pastangoms.

 

Rugpjūčio 25 d. Vladimiras Putinas įsakė Rusijos kariuomenę išplėsti 137 000 karių, pradedant 2023 m. Nors skaičiavimai skiriasi, praėjusį mėnesį Pentagonas pranešė, kad per karą žuvo arba buvo sužeista iki 80 000 Rusijos karių.

Maskva stengiasi rasti savanorių, kurie padidintų karių skaičių, nes buvo priimtas sprendimas nemobilizuoti plačiosios visuomenės, nes konfliktas tampa slegiamu išsekimo karu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(48)
(0)
(48)

Komentarai ()