„Tai pirmas kartas per visą karą!“ – į nelaisvę patekusio okupanto žmona padarė tai, ko iki šiol nedrįso niekas kitas (Video)  ()

„Mano vyras Georgijus yra nelaisvėje. Įvykdykite mainus!“: pirma rusė, išėjusi į gatves su plakatu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Volodymyro Zolkino „YouTube“ kanale buvo paskelbtas dar vienas interviu su nelaisvėje paimtu Rusijos okupantu Georgijumi Kurbatovu, kuriame laidų vedėjai jam suteikė galimybę nuotoliniu būdu pasikalbėti su žmona.

Su žmona kalbėjosi ne tik karys, bet ir patys ukrainiečiai. Jie pasiūlė jai padėti vyrui konkrečiu veiksmu: „Mes siūlome tai, ko dar niekas nedarė. Tavo vyrui gerai sekasi. Jis maitinamas, yra nelaisvėje. Todėl ant plakato užrašykite: „Mano vyras Georgijus yra nelaisvėje. Įvykdykite mainus!“.

Zolkinas pasiteiravo rusų kario ar jis laiko save okupantu. Iš pradžių jis atsakė ne, tačiau žurnalistas paaiškino, kad į svetimos šalies teritoriją įsiveržę kariai visada laikomi okupantais. Toks paaiškinimas paskatino kalinį pripažinti, kad jis yra okupantas.

Žurnalistui paklausus, ar jo manymu, žmona išeis su jam skirtu plakatu, jis užtikrintai atsakė „taip“. Žurnalistas skeptiškai nusišypsojo, ištardamas, kad dar ne viena žmona to nepadarė, nors siūlyta ne vienai. Žurnalisto teigimu, šis žmonos poelgis tikrai paspartintų grįžimo į tėvynę procesą.

Interviu pabaigoje auditorijai buvo parodytas vaizdo įrašo fragmentas, kuriame Kurbatovo žmona stovi su plakatu prie miesto rotušės Čitoje. Ant lapo buvo parašyta: „Mano vyras nelaisvėje. Įvykdykite mainus, gražinkite Georgijų iš nelaisvės!“.  Karo belaisvio žmonos poelgis įvertintas itin palankiai.

 

„Tai PIRMOJI žmona per šešis mėnesius, o buvo keli šimtai interviu. Kad tik nebūtų vienintelė“.

„Tai drąsus poelgis! Išdrįso! Keista. Pirmasis numeris. Laukiame masinių išėjimų!“.

„Šaunuolė moteris, neišsigando. Atsistokite, visos Rusijos moterys, saugokite savo vyrus! Tik kartu, vieningai galite pasiekti laisvę ne tik savo vyrams, bet ir visai šaliai. Šalin Putiną ir jo režimą! Karui - Ne!“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(205)
(4)
(201)

Komentarai ()