[Žinios trumpai] Įvardijo žmogų, kuris būtų idealus Rusijos prezidentas ir tai nėra Navalnas  ()

M. Šeitelmanas įvardijo Rusijos opozicionierių, kuris būtų idealus Rusijos Federacijos prezidentas, o tai ne A. Navalnas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Michailas Šeitelmanas mano, kad Garis Kasparovas būtų geras Rusijos prezidentas, palaikantis draugiškus santykius su Ukraina.

Iš pradžių pašnekovas dvejojo, bet po minutės aiškiai pareiškė, kad tarp Rusijos opozicijos yra du žmonės, Vakaruose žinomi savo didžiuliais pasiekimais: tai Garis Kasparovas ir Aleksejus Navalnas. Pirmasis yra idealus kandidatas į Rusijos prezidentus.

„Nuo vasario 24 d. negaliu nuoširdžiai palinkėti Rusijos Federacijai gero. Jei pradedu rinktis, tai darau vadovaudamasis Ukrainos interesais. Tikiu, kad G. Kasparovas taptų geru prezidentu Ukrainos labui, tai būtų naudinga ir Rusijai“, – pažymėjo ekspertas.

Tada jis pabrėžė, kad Vakarai jį palaikys, jo pasiekimai viršija A. Navalno pasiekimus, nes tapti pasaulio šachmatų čempionu praktiškai reiškia būti protingiausiu žmogumi planetoje, bent jau taip manoma. Be to, G. Kasparovas yra savo pažiūrose visiškai nuoseklus, pabrėžė M. Šeitelmanas.

Dar dešimtojo dešimtmečio pradžioje jis sakė, kad Kurilai turėtų būti atiduoti Japonijai, o Mongolija – Kinijai. „G. Kasparovas tai pasakė savo pirmoje politinėje kalboje. Na, Mongolija jau de facto buvo atiduota Kinijai, dabar irgi kalba apie Kurilus, nors tada tai skambėjo kaip nesąmonė. Net tuo metu jis buvo visiškai antisovietinis žmogus, kategoriškai priešinosi V. Putinui dėl ideologinių priežasčių“, – pažymėjo politikos strategas.

 

„Ir prisiminkite jo žodžius apie Ukrainą. Jis sakė, kad tik Ukrainos vėliava virš Sevastopolio padarys Rusiją laisvą. Garis Kasparovas būtų geras prezidentas ir Rusijai, ir Ukrainai“.

Taip pat pokalbio metu M. Šeitelmanas sakė, kad neseniai savo „YouTube“ kanale surengė savotiškus „rinkimus“, tai yra prašė auditorijos tarp Rusijos opozicijos išrinkti lyderį. Roizmanas ir Feiginas dideliu skirtumu užėmė pirmąją ir antrąją vietas, o Navalnas ir Jašinas – trečią ir ketvirtą.  

 

„Mane nustebino tai, kad prieš karą buvo vertinami žodžiai, o dabar darbai. Žiūrėkite, iš keturių geriausių trys yra kalėjime, o Markas Feiginas, pasak žiūrovų, yra kažkur informacinio karo priešakyje. Kiekvieną dieną, nors ir informaciniu būdu, jis kovoja labai atvirai, atvirai, rizikuodamas“, – sakė ekspertas. Tuo pačiu metu G. Kasparovas, remiantis žiūrovų balsavimo rezultatais, buvo paliktas kažkur toli.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(26)
(2)
(24)

Komentarai ()