[Žinios trumpai] Rusijai būtinai reikia paliaubų, situacija tragiška  (5)

Rusijos kariuomenei Ukrainoje gresia kovinių pajėgumų praradimas, sakė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pulkininkas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kremliui labai reikia paliaubų Ukrainoje, nes Rusijos nuostoliai per karą Ukrainos valstybėje viršija galimybes papildyti juos naujais ištekliais.

Okupantų skaičius šalyje gali sumažėti, o Rusijos kariuomenė praras kovinį efektyvumą, sakė karo ekspertas, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų rezervo pulkininkas Olegas Ždanovas.

„Situaciją Kremliuje šiandien palyginčiau su, prisiminkite, filme „Kin-dza-dza!“: „Kur jūsų viršininkai? O bosai kitoje planetoje. Taigi Kremlius kitoje planetoje...“, – sakė pašnekovas.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pulkininkas sakė, kad „Kremliui labai reikia paliaubų“.

„Kadangi nuostolių dydis šiandien viršija... galimybę tiekti išteklius jiems papildyti. Ir šis skirtumas vis labiau augs. O tai reiškia, kad kariuomenės Ukrainos teritorijoje sumažės, o jei mažės, tai praras kovinį efektyvumą... nuostoliai didės, o kontrpuolimo operacijas vykdysime tose srityse, kur sumažės Rusijos karių kovinis efektyvumas...“, – aiškino ekspertas.

 

Rusijos diktatoriaus Vladimiro Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas rugsėjo 4 dieną pareiškė, kad Maskva yra pasirengusi derėtis su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu „dėl to, kaip bus įvykdytos sąlygos „specialiajai operacijai“ užbaigti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(30)
(6)
(24)

Komentarai (5)

Susijusios žymos: